Половина українців не готова вакцинуватися від Covid-19 навіть безкоштовно. Опитування

1831 0
Підтримка безкоштовної вакцинації у динаміці впала (у листопаді безкоштовне щеплення підтримували 55%).
Фото: Reuters

Фото: Reuters

39% українців готові вакцинуватись від коронавірусу, якщо вакцина буде доступна в аптеках, не готові – 56%. За умови, якщо щеплення буде безкоштовним, готові вакцинуватись – 43%, а не готові – 52%. Про це свідчать результати опитування, що проводила Соціологічна група «Рейтинг» протягом 14-16 січня.

Підтримка безкоштовної вакцинації у динаміці впала (у листопаді безкоштовне щеплення підтримували 55%). Натомість кількість тих, хто готовий прищепитися платною вакциною дещо зросла.  Противників вакцинації відносно більше серед представників середньої вікової групи (30-49 років), жінок, мешканців малих міст та тих, хто не боїться захворіти.  

Читайте також: Коли вдасться подолати пандемію. У ВООЗ кажуть, що ми на середині шляху

Додамо, що запровадження локдауну з 8 по 24 січня 2021 року підтримують 51%, протилежної думки – 46%. Підтримка цієї ініціативи серед населення знизилась (у грудні «за» були 56% людей). 40% вважають, що це запровадження карантину зменшить рівень захворюваності (у грудні – 52%). 55% – протилежної думки. Навіть серед тих, хто підтримує локдаун, третина не вважає його ефективним. Більше висловлюються на користь цієї ініціативи старші, жінки та ті, хто боїться захворіти.

Опитування проводили серед 1 600 респондентів віком від 18 років і старших. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 становить не більше 2,4%. 

Нагадаємо, МОЗ України затвердило національний план вакцинації від Covid-19, згідно з яким протягом 2021-2022 років планує вакцинувати 20 млн українців. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!