Політична реклама

Кредит на житло стане доступний молоді з невеликими зарплатами

1831 0
Кредит дадуть позичальнику з низькими доходами (раніше він повинен був заробляти не менше 2000 грн), якщо у нього буде заможний поручитель. Також отримати кредит стане простіше тим, хто живе в тісноті.

Раніше враховувалися тільки доходи самого позичальника, що не дозволяло отримати позику молоді з невеликими зарплатами. Але є нюанс: поручителями обов'язково повинні бути всі дієздатні члени сім'ї, на яких розраховується пільгова житлова площа.

Держава дасть гроші тим, хто стоїть на квартирному обліку, або має житлову площу менше 9 кв. м на кожного члена сім'ї, чи проживає в гуртожитку.

Квартиру або будинок площею до 40 кв. м на 1-2 чоловік або до 76кв. м на трьох і більше, можна купити в кредит на 15 років під 3% річних. Кредитору потрібно буде внести 25% її вартості, внісши - від 40 тис. грн в глибинці і до 77 тис. грн в Києві. Ще 13% сплатить держава.

Варто зазначити, що Головне управління з питань містобудування та будівництва Львівської облдержадміністрації подало заявку  для участі в програмі "Доступне житло".

Джерело: ТСН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!