Політична реклама

Що робити, коли розбився ртутний термометр ? Поради медиків

8131 0
В організм людини ртуть може потрапляти трьома шляхами: через шкіру, дихальні шляхи і через шлунково-кишковий тракт. Симптоми отруєння цією речовиною проявляються не одразу, а через 8-24 години. Тому дехто помилково вважає, що від ртуті можна відразу померти.

Про це пише ZIK, посилаючись на лікаря швидкої медичної допомоги Олега Фогта.

Під час гострого отруєння ртуттю найчастіше проявляються симптоми діареї. Крім того, у хворого підвищується температура до 40 градусів. Можуть бути головні болі та марення.

«Період виведення ртуті 30-70 днів. Найперше ця речовина уражає центральну нервову систему та нирки», – розповів лікар.

Слід зазначити, що спеціалісти застерігають, якщо розбився термометр, то не потрібно панікувати, а відразу зібрати кульки ртуті за допомогою двох листків паперу.

«Не можна використовувати ні порохотягів, ні мітел. Коли користуєшся порохотягом, то він розбиває кульки і з них робиться пара. Також не можна створювати протягів. Необхідно просто відкрити вікно і за допомогою вологого прибирання зібрати ртуть в скляну герметичну посудину. В банку краще налити води, адже ця отруйна речовина не випаровується з води», – додав спеціаліст відділу захисту населення і територій управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Юрій Балашов.

Спеціаліст продовжив, що слід також пам’ятати, для швидкого провітрювання приміщення від випарів ртуті потрібно спочатку закрити кімнату, щоб повітря там нагрілося. Потім відкривати вікна по кілька разів. Разом із теплим повітрям назовні виходитимуть і отруйні випари.

Якщо ж у домівці розбився прилад з більшою кількістю ртуті, то краще викликати спеціалістів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!