Політична реклама

З наступного року при зміні оператора буде можливість зберегти номер

1139 0
У Міністерстві юстиції вчора повідомили про набуття чинності з 21 листопада наказу Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації, який дозволяє впровадити послугу перенесення мобільних номерів при зміні оператора – Mobile Number Portability (MNP).

Для цього буде створена єдина база даних. Абоненти зможуть міняти оператора зі збереженням номера необмежену кількість разів, пише zaxid.net  з посиланням "Коммерсант-Украина".

Нагадаємо, що про введення послуги почали говорити ще кілька місяців тому.

У Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ), вже підготували проект правил надання послуги MNP.

Як розповіло джерело у Нацкомісії, щоб зберегти номер, абонентові треба буде звернутися з письмовою заявою до оператора, у мережі якого він захоче обслуговуватися.

Міграція в нову мережу займе менше доби, однак послуга буде платною.

Співрозмовник в НКРСІ припустив, що плата складе близько 40 грн – на рівні середнього місячного рахунку українського абонента мобільного зв'язку. Для порівняння, у європейських країнах плата за MNP в середньому становить 8,38 євро. Найвища плата діє в Португалії (40 євро) і Великобританії (43,55 євро). У Данії, Хорватії, Ірландії та низці інших країн послуга безкоштовна.

Найшвидше послуга надається в США, Канаді, Австрії та Чилі (абонент може "перенести" номер від одного оператора до іншого за 10 хв), найтриваліший термін - у Данії (60 днів).

У НКРСІ розраховують, що послуга збереження номера почне працювати в Україні вже наступного року.

За оцінками мобільних операторів, послуга збереження номера може зацікавити приблизно 5-10% всіх абонентів  – це 2,5-5 млн SIM-карт.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!