Політична реклама

Як доїхати до Санкт-Петербурга за 430 грн

8574 0
Період відпусток та відпочинку добігає кінця. Однак якраз час ділитись враженнями та корисними порадами. А для тих, хто ще не встиг цьогоріч відпочити, варто взяти на замітку, де і як полюбляють відпочивати львів’яни.

Як вдвічі здешевити подорож до Санкт-Петербурга розповідає екскурсовод.

Андрій Кусій, екскурсовод

Цього літа мав честь відвідати північну столицю Росії - Санкт-Петербург. Залізничний квиток з Петербургу у Львів коштує приблизно 800 грн. Тобто півтори тисячі грн. доведеться викласти лише за дорогу туди й назад. На превелике щастя, маючи голову на плечах, подорож до культурної столиці Росії можна здешевити приблизно до 400 грн., що я й перевірив особисто, або й навіть до 300 грн.!

Звичайно, це відбивається на часі й комфорті. Якщо Ви хочете швидко і комфортно прибути до "північної Пальміри", то купіть квиток на прямий поїзд (їхати добу), або літак і не морочте собі голову. Рухався через Білорусію.

Спочатку їхав у Брест (електричками "Львів-Ковель", потім "Ковель-Заболоття" і "Заболоття-Брест". Самими електричками доїдете в Білорусі за майже 30 грн., а студенти взагалі трохи дешевше. Із Бреста добирався у Вітебськ. Непогана ідея їхати туди із Бреста нічним потягом. Це недорого - близько 50 грн.

У Вітебську пересідав на автобус у м. Нєвєль (це вже Росія, Псковська область). Це вартує 51 грн.
Якщо їхати потягом, то при кожному перетині кордону ціна квитка кожного разу зростає раптово десь на 150 грн. Тому їхав з пересадками.
Із Нєвєля до Петербурга їде прямий поїзд (навіть декілька поїздів). У середньому це трохи більше 1000 рос.рублів, або 250 грн. нашими. Є один потяг, котрий довезе і за "150 грн." ("Гродно-Санкт-Петербург"), але він їздить зранку, і то по непарних днях, тобто для такого здешевлення (замість 250 на 150 грн.) Вам треба буде ночувати в Нєвєлі.

Разом виходить у межах 280-430 грн. Особисто я витратив на дорогу 430 грн., так, як рухався до Ковеля потягом і автобусом у Брест, а в Нєвєлі вирішив не чекати того ранкового поїзда. Добирався 2,5 доби.

Санкт-Петербург вразив своєю дорожнечею. Відвідини туалету на вокзалі - 35 рублів. Поїздка у метро - 28 рублів, у громадській маршрутці - 35 рублів...

Така порада: міняйте гроші в Україні, або в Білорусі (дуже навіть непогана ідея), а якщо не подумали заздалегідь - топайте до центру, до Невського проспекту, там декілька нормальних обмінників. Тільки не біля вокзалу! Замість 400 грн., до прикладу, отримаєте 1200 рос.рублів, а це реально 300 грн. І це на офіційному рівні. Отак-то.

Це із опери "за що я не люблю Петербург".

Мої висновки:

- місто чимось нагадує Одесу;
- воно дуже дороге;
- на вулицях не помітно бродячих собак;
- офіціанти, охоронці, двірники, будівельники, чорно-робочі - люди переважно азіатської зовнішности;
- як на мене, хоч раз у житті варто туди поїхати, хоча би побачити ті "білі ночі", котрі не настільки темні, як у нас (через більшу близькість до Полярного кола);
- Росія – взагалі дорога країна (дорога, продукти харчування);

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!