5 думок Андрія Хливнюка про музику та війну

3955 0
Фронт-мен гурту «Бумбокс» вчора, 24 жовтня, на прес-конференції у Львові розповів про роль артиста в інформаційній війні та специфіку своєї аудиторії.
Фото: soloway.co

Фото: soloway.co

Про доцільність концертів

Є думка, що зараз не найкращий час для виступів на великій сцені. Про це говорить багато «диванних» коментаторів. Однак минулого року ми переконалися (особливо восени та взимку), що концерти – це не лише шоу, а й утілене бажання людей побути разом. Ми потребуємо цього зараз, щоб побороти напругу та відволіктися від поганих новин.

Про українських артистів за кордоном

Варто припинити «полювання на відьом». Не треба засуджувати артистів, які працюють за кордоном. Вони заробляють там легальні гроші та привозять їх сюди. Для України це лише плюс. Кожен з них, хоче того чи ні, є гравцем в інформаційній війні. Завдяки концертам та спілкуванню з фанами артисти показують іноземцям свою нормальність та людяність. Це і є демонстрація того позитивного іміджу, якого бракує Україні. «Бумбокс» звик до гастролей за кордоном. Гурт раніше виступав у Німеччині, Канаді, США, а тепер планує тур у Польщі, Чехії, Бельгії, Франції.

Про російських фанів

Гурт зараз не дає концерти в Росії, але сподівається, що любов тамтешніх фанатів нікуди не зникла. Не треба плутати загарбницьку політику керівників держави з позицією населення. Там є багато адекватних та чудових особистостей. Будь-яка людина, а тим більше артист не має спрямовувати негатив на іншу країну та її жителів, щоб тим самим не спровокувати агресивних дій у відповідь.

Про допомогу бійцям АТО

«Бумбокс» ніколи не прагнув піаритися на чужому горі. Сьогодні багато популярних артистів таємно (як громадяни) допомагають солдатам АТО та постраждалим. Вони принципово не хочуть цим хизуватися, але постійно передають гроші туди, куди держава через бюрократію не може дістатися. Ніхто з них не вважає це геройством, швидше – обов’язком. «Бумбокс» не надто це афішує, але планує продати на аукціоні статуетку «Золотий грамофон». Отримані кошти підуть на допомогу потерпілим.

Про українського слухача

За 10 років свого існування рок-гурту вдалося пройти шлях від маленьких квартирників до семитисячних сольних концертів. Українська аудиторія – відкрита та приязна, уміє думати. Андрій Хливнюк сам не зараховує себе до категорії інтелектуалів, але дуже тішиться від усвідомлення того, що творить для розумних слухачів. Вони не вказують, як поводитися на сцені та якою мовою співати. Послухати «Бумбокс» приходить не лише молодь, а й старші люди. Найвірніші фани відвідують концерти вже зі своїми дітьми.

Сьогодні, 25 жовтня, «Бумбокс» розпочинає свій ювілейний тур концертом у Львові. Гурт виступить у Палаці Спорту «Україна» о 20:00.

Юля Сабадишина для tvoemisto.tv


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!