5 фактів про нового прокурора Львівщини

2569 0
Сьогодні, 24 грудня, у Львові представили нового прокурора Львівської області. Ним став Роман Федик. Заступник генерального прокурора України Олег Бачун розповів, що Романа Федика призначили на посаду терміном на 5 років.
Фото: Роман Балук/ZIK

Фото: Роман Балук/ZIK

 1. До призначення на Львівщину Роман Федик 9 місяців працював прокурором Дніпропетровської області. На цій посаді у нього трапився конфлікт з місцевими активістами, наприкінці вересня влаштували йому «смітникову люстрацію».

Сам Роман Федик так прокоментував цю ситуацію: «Якщо всебічно прослідковувати ці події, що відбувалися на Дніпропетровщині, то ви повинні були дізнатися про те, що так звані люстратори ‒ це громадська організація, яка не зареєстрована. Вони не були легалізовані в органах юстиції. Крім того, деякі люди, які з ними прийшли, знаходяться під слідством, судимі, проти них були кримінальні провадження. А ви знаєте, що юстиція ‒ це правовий спір, особливо якщо це стосується слідства ‒ це завжди спір для держави і людини, яка вважає, що не вчиняла злочину. А хто стоїть на захисті закону? Прокурор, який тримає силові структури, щоб закон виконувався. Тут, з однієї сторони, є незадоволені. Якщо люди не зацікавлені, щоб їх притягували до відповідальності, вони починають тиснути на прокурора. Тому так звані люстратори люди вмотивовані. Їм не було вигідно дочекатися закону, а під видом «народної люстрації» зробити такі дії, які вони зробили. Вони злочинні, неправові, їм була надана відповідна оцінка, зараз ведеться провадження і люди притягуються до відповідальності», інформує Погляд.

2. Перед тим Роман Федик був заступником прокурора Запорізької області, прокурором Борислава та прокурором різних районів на Дніпропетровщині.

3. Народився на Львівщині, закінчив ЛНУ ім. І. Франка та починав свою діяльність у Пустомитівському районі.

4.Романа Федика призначили на посаду терміном на 5 років. Втім, його попередника Миколу Гошовського, теж призначали на п’ять років. Однак він пробув на посаді лише п’ять місяців і був звільнений у зв’язку з дією Закону «Про очищення влади».

5. Обіцянки. Роман Федик розповів, що під його керівництвом прокуратура активізує роботу з правоохоронними органами, боротьбу з корупцією та земельними аферами. За його словами, головним завданням прокуратури разом із правоохоронними органами буде виявлення та ліквідація диверсійних груп, які намагаються дестабілізувати ситуацію в регіоні. Крім того, велику увагу приділятимуть процесам мобілізації: у прокуратурі стежитимуть, щоб військових було укомплектовано відповідними кадрами, інформує Вголос


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!