5 фільмів про Ізраїль, які покажуть львів’янам у липні

3628 0
У Львові п’ять вечорів проводитимуть Фестиваль ізраїльського кіно. У програмі – 5 фільмів про різні сфери життя Ізраїлю. Покази проходитимуть у Львівському палаці мистецтв в межах міжнародного фестивалю LvivKlezFest.
Фото з Facebook LvivArtPalace

Фото з Facebook LvivArtPalace

Про це інформують організатори показів.

У програмі фестивалю такі фільми:

ВИФЛЕЄМ (реж. Ювал Адлер, Ізраїль/Бельгія/Німеччина, 2013, 99 хв., політичний трилер). Фільм розповідає історію малоймовірної дружби між офіцером ізраїльської спецслужби Разі та його палестинським інформатором Санфуром. Санфур – молодший брат високорангового палестинського бойовика. Разі завербував його ще у 15-річному віці, й виробив дуже близьке, майже батьківське ставлення до хлопця. Тепер, у 17 років, Санфур намагається балансувати між запитами Разі й вірністю братові, живучи подвійним життям та обманюючи обох. Коли ізраїльська спецслужба дізнається, наскільки глибоко Санфур залучений у діяльність свого брата, Разі постає перед невирішуваною дилемою. Стрічка «Вифлеєм» показує автентичний портрет складної реальності, який залишається за межами новинних репортажів.

ПОЛЮВАННЯ НА СЛОНІВ (реж. Решеф Леві, Ізраїль, 2013, 107 хв., комедія). Найбільш касовий ізраїльський фільм минулого року. Комедія від відомого сценариста й режисера Решефа Леві розповідає про банду з 13-річного хлопця та трьох літніх лихачів, що вирішують пограбувати банк. Тут знялися як найвідоміші актори ізраїльської кіносцени (Сессон Габай та Моні Мошонов), так і зірка міжнародні зірки, сер Патрік Стюарт(«Люди Ікс», «Стар Трек»). Американські продюсери вже викупили права для рімейку «Полювання на слонів».

ОБМАН ЗАДЛЯ СПАСІННЯ (реж. Майя Кеніг, Ізраїль/Франція, 2011, 86 хв., драма, комедія). Лібі довгі роки не бачила батька. Та тепер вони житимуть разом: матір Лібі, яка живе в Каліфорнії, на тривалий час відправила дівчинку в Ізраїль. Шауль, авантюрист і мрійник, не зовсім готовий до повернення дочки: він не має ні грошей, ні житла, навіть не потурбувався про школу для дівчинки-підлітка. Щоби знайти дах над головою, батько й дочка вдають біженців із півночі країни: в Ізраїлі триває війна, і багато сімей із мирних районів готові прихистити жертв обстрілів. Однак тепер Шаулю та Лібі треба не лише налагодити власні взаємини, а й стежити за тим, щоб не попастись на брехні.

ПРОВІДНИКИ (реж. Дрор Морех, Ізраїль/Фрнація/Німеччина/Бельгія, 2012, 95 хв., документальний). Вперше шестеро колишніх голів таємної спецслужби Ізраїлю Шин Бет згодилися поділитися з широкою публікою поглядами й спогадами про власні вчинки та рішення. У відвертих інтерв'ю вони проливають світло на суперечності навколо окупації Ізраїлем територій після Шестиденної війни.

ЧАРІВНИКИ (реж. Гай Наттів, Ерез Тадмор, Ізраїль, 2014, 100 хв., комедія, роуд-муві). Магічна подорож 78-річного чоловіка зі своїм сином, релігійним хасидом-репером, до Греції в пошуках старого чаклуна, який одного разу врятував батькові життя. Ця подорож приводить їх до абсурдних зустрічей і фінального випробування батька й сина.

Розклад показів:

3 липня – 19:00 «Обман задля спасіння»

4 липня – 19:00 «Вифлеєм»

4 липня – 21:00 «Чарівники»

5 липня – 17:00 «Провідники»

5 липня – 19:00 «Полювання на слонів»

7 липня – 19:00 «Полювання на слонів»

8 липня – 19:00 «Чарівники»

Вартість квитків – 15 грн. Бронювання квитків тут. Також можна купити квиток он-лайн.

Нагадаємо, з 1 до 13 липня у Львові вшосте відбудеться міжнародний фестиваль клезмерської музики LvivKlezFest. Проведення фестивалю цьогоріч, зазначають організатори, є вкрай важливим, адже ми програємо інформаційну війну путінській пропаганді, тож слід розвінчувати міф про «бандерівський Львів».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!