5 головних новин Львова: Карантин знову не послабили та Кабмін затвердив поділ Львівської області

2983 0
Карантин на Львівщині знову не послабили, Кабмін затвердив 7 нових ОТГ, пункти проупску в аеропортах запрацювали та гори кличуть у похід – найважливіше за 12 червня.
Photo by Darya Tryfanava on Unsplash

Photo by Darya Tryfanava on Unsplash

1. Карантин на Львівщині знову продовжили на тиждень, до 19 червня. Показник інцидентності, який становить 21,4 з 12 дозволених, що не дозволяє зняти обмеження.

Заступник голови ЛОДА Тарас Грень каже, що послабити карантин зможуть у двох випадках: якщо зменшиться кількість хворих на 100 тисяч населення, або уряд внесе зміни у постанову Кабміну дозволить у області місцями послаблювати карантин, а місцями – ні. Область вдруге звернулась до Кабміну  із проханням диференціювати карантинні обмеження, залежно від рівня ризиків на конкретній території.

Читайте ще: У Львові скасували дозвіл на будівництво ЖК у районі Під Голоском

2. На Львівщині за добу на Covid-19 захворіло – 112 мешканців області, серед яких 60 львів’ян. Загалом коронавірус виявили у 2 526 мешканців. Померло ще 2 людей – загальна кількість загиблих сягнула 92 особи.

Підтверджені випадки інфікування: Львів - 60, Кам'янка-Бузький район - 5 (Кам'янка-Бузька 3, Колоденці 1, Ременів 1), Городоцький район - 2 (Комарно 2), Дрогобич - 1, Миколаївський район - 2 (Підгірці 2 ), Золочівський район - 1 (Печенія), Перемишлянський район - 2 (Борщів 1, Брюховичі 1), Стрийський район - 1 (Піщани),  Сокальський - 1 (Волсвин), Самбірський район - 1 (Ралівка), Мостиський - 2 (Судова Вишня 1, Довгомостиське 1), Турківський район - 1 (Турка), Жовківський район - 3 (Гряда 1, Мокротин 1, Жовква 1), Яворівський район - 9 (Яворів 2, Нововяворівськ 2, Верхутка 1, Бірки 1, Калинівка 1, Салаші 1, Наконечне Перше 1), Пустомитівський район - 18 (Зубра 1, Лапаївка 1, Кротошин 1, Оброшино 1, Пасіки-Зубрицькі 1, Давидів 1, Лисиничі 1, Підбірці 5, Малечковичі 1, Чижиків 2,  Зимна Вода 1, Сокільники 1, Скнилів 1).
 

В Україні зафіксували 683 нових випадків захворювання на коронавірус (загалом – 29 753). Одужали за добу 241 особа, померло ще 16 пацієнтів.

Читайте ще: Посадовців Львівської залізниці підозрюють у незаконних закупках вживаних деталей із Росії

3. Кабмін затвердив поділ Львівської області на сім нових районів замість наявних 20.

Тепер нове районування мають погодити депутати Верховної Ради. Відповідно до постанови Кабміну, яку опублікують пізніше, на Львівщині тепер буде Червоноградський, Золочівський, Львівський, Дрогобицький, Яворівський, Самбірський та Стрийський.

Після нового поділу РДА матимуть значно менше обов’язків і повноважень та будуть виконувати радше наглядові та рекомендаційні функції. Натомість громади на місцях отримають більше повноважень, зокрема гроші йтимуть на пряму в ОТГ, а не в район.

4. Уряд дозволив відновити роботу пунктів пропуску в аеропортах, а також дозволив в’їзд іноземцям, які не є громадянами країн зі значним поширенням Covid-19 і не перебували на території таких держав упродовж останніх 14 днів.

Водночас із 15 червня українців готові приймати без обмежень США та Албанія, Туреччина (тестування по прибутті), Велика Британія з 14-денним карантином, а з 27 червня – Туніс із тестуванням по прибуттю. Після покращення епідситуації в Україні, свої кордони готові відкрити Кіпр, Чорногорія, а з 1 липня – Греція і Грузія.

Читайте щеНа вихідні львів’ян попереджають про грозу, буревії та град

5. Tvoemisto.tv на вихідні пропонує п’ять туристичних маршрутів в гори.

Насамперед маєте бути готовими як морально, так і фізично і не забути про необхідне спорядження (теплий одяг, бо погода часто змінюється, спеціальне взуття, головний убір, накидка від дощу, тощо), що допоможе впоратися з примхливою погодою. А якщо ви зібралися в гори групою, то обов'язково дотримуйтеся заходів карантину.

 


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!