5 Головних новин. На Львівщині не можна далі послаблювати карантин та Єгипет безкоштовно лікуватиме українців

1816 0
Найважливіше за 25 липня.
Фото: Znaj.ua

Фото: Znaj.ua

1. Чи можна на Львівщині далі послаблювати карантин. Дані МОЗ. Перехід областей до наступного етапу карантину можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Наразі, за критеріями МОЗ, Львівщина не готова до подальших послаблень через показник із виявлення нових випадків інфікування, який перевищує 11%.

2. В області зафіксували 114 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 25 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 8 702 випадків. За весь період карантину одужали 1 919 людей, померли – 227.

За останню добу провели 978 ПЛР-тести. Залишок у холодильнику становить 861 проби.

В Україні за добу рекордні 1 106 нових хворих на Covid-19. Разом – 63 929 особи. Вилікувалися – 35 497 (плюс 611), а померло 1 590 (плюс 19).

Читайте також: Ця мутація коронавірусу захопила світ. Вчені намагаються знайти причину

3. У Львові запрацював мотопатруль Нацполіції. На вулицях міста від сьогодні за порядком слідкуватимуть мотопатрулі. Керівник патрульної поліції Львівщини Роман Пилипенко наголосив, що Львів є другим містом після Києва, де від сьогодні працюватиме цей підрозділ.

«Специфіка міста не завжди дозволяє нам вчасно, доволі швидко, приїхати на подію, коли є резонансні ДТП тощо. Мобільність та оперативність – це основна перевага мотопатруля», – зазначив він.

4. Єгипет безкоштовно лікуватиме українців, якщо вони захворіють на Сovid-19. Про це повідомили в Офісі президента після розмови із Президентом Арабської Республіки Єгипет Абделем Фаттахом Ас-Сісі. Нагадаємо, що Єгипет відноситься до країн зеленої зони, після повернення з яких не потрібна самоізоляція.

Читайте також:  У міськраді знайшли рішення, як розвантажити перехрестя Сахарова – Вітовського

5. В Україні закінчуються бейбі-бокси. Чому так сталося і що пропонують взамін.  Антимонопольний комітет України у червні скасував процедуру закупівлі «пакунків малюка» для українських родин. У Мінсоцполітики обіцяють виплатити батькам гроші замість боксів.

Мінсоцполітики уже розробило проєкт постанови, який передбачає виплату грошової компенсації вартості «пакунку малюка» на дітей, які народились у 2020 році та не отримали його.

Гарного Вам вечора!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!