5 Головних новин. Лікарні Львова через Covid-19 потребують дофінансування та у Шкарлета знову знайшли плагіат

1930 0
Найважливіше за 11 серпня.
Фото: Anastasiia Chepinska FOR UNSPLASH

Фото: Anastasiia Chepinska FOR UNSPLASH

1. У МОЗ прогнозують другу хвилю Covid-19 на кінець осені. «Ми рахували, що в нас буде так звана друга хвиля, тобто суттєве збільшення кількості хворих, десь в жовтні або листопаді», – сказав міністр охорони здоров’я Степанов.

Він додав, що всі лікарні намагаються максимально швидко облаштувати та забезпечити киснем.

Читайте також: У Львові жінці видалили 10-кілограмову пухлину

2. В області зафіксували 161 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 11 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 11 142 випадків. За весь період карантину одужали 2 949 людей, померли – 309.

Лабораторні центри провели 1 325 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 794.

В Україні за добу 1 158 нових хворих на Covid-19. Разом – 83 115 особи. Вилікувалися – 44 934 (плюс 575), а померло 1 951 (плюс 29).

Читайте також: «Знову почуваюсь вільною». Історія жінки з Волині, якій у Львові пересадили нирку

3. У статті до докторської дисертації в. о. міністра освіти Шкарлета знайшли плагіат. У статті в. о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета «Теоретичні основи формування економічної безпеки підприємств», на якій базується його дисертація, знайшли збіги тексту з іншими джерелами. Аналіз оприлюднили на сайті «Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях» Юрій Бойко та Василь Садовий.

4. Кисню вистачає на три доби. Дві лікарні Львова потребують дофінансування для порятунку хворих із Covid-19. Центр легеневого здоров’я та обласна інфекційна лікарня потребують дофінансування по медичних пакетах на надання допомоги хворим із коронавірусною інфекцією. Приміром, Центру легеневого здоров’я бракує мільйона гривень щомісяця, щоб надавати висококваліфіковану допомогу. 

Читайте також: Як вирішити проблему затоплення Скнилівського парку нечистотами. Відео. 

5. Ще на двох вулицях Львова встановлять питні фонтани. Їх уже будують біля Порохової вежі, пам’ятника Тарасові Шевченку, поблизу Оперного театру та на площі Митній. Минулого тижня перший питний фонтан такого формату запрацював на площі Ринок.

Питні фонтани будуть двох типів: чотири дворівневі та один трирівневий. Це зробить їх доступними для дітей та людей з інвалідністю.

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!