5 Головних новин. МОЗ визначилося, яким буде навчання та Медіа-хаб Тvoemisto.tv розпочинає тревел-шоу

1780 0
Найважливіше за 18 серпня.
Фото: Andriyko Podilnyk FOR UNSPLASH

Фото: Andriyko Podilnyk FOR UNSPLASH

1. МОЗ хоче змінити умови навчання на час карантину. Що це означатиме для учнів і вчителів.  У регіонах, де буде найвищий рівень епідеміологічної небезпеки – «червона» зона, заклади освіти взагалі не відкриватимуть, у тому числі дитсадки. На решті території вони працюватимуть.

Тобто в «червоній» зоні школярі вчитимуться дистанційно, як і під час перших тижнів карантину в Україні.

Читайте також: З життя пішла приголомшлива 28-річна жінка. Чого я злюся на тих, хто не вірить у Covid-19

У «помаранчевій» зоні заклади освіти заборонятимуть відвідувати групами, де більше 20 людей. Учителям будуть рекомендувати одягати захисний щиток, який прозорий і дозволяє передавати емоції.

2. В області зафіксували 181 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 18 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 12 260 випадків. За весь період карантину одужали 3 342 людей, померли – 337.

Лабораторні центри провели 818 ПЛР-тестів. У холодильнику залишається 142 проби.

В Україні за добу 1 616 нових хворих на Covid-19. Разом – 94 436 особи. Вилікувалися – 48 925 (плюс 761), а померло 2 116 (плюс 27).

Читайте також: Через мутації коронавірус став більш заразним, але менш смертельним. Дослідження

3. На Львівщині після спалаху Covid-19 відкрили Унівську лавру.  Монахи Святоуспенської Унівської лаври подолали коронавірусну хворобу та відкрили монастир, що в селі Унів на Львівщині, для вірян.

«Час карантину в Унівській Лаврі завершений, всі браття одужали і двері нашої обителі відкриті для всіх вірян», – йдеться на сторінці Унівської лаври у Фейсбуку.

4. Карантин більше не потрібний? До чого насправді закликала ВООЗ.  Низка українських медіа з посиланням на російський ресурс поширили нібито рекомендацію представниці ВООЗ, американської епидеміологині Марії Ван Керхове про те, що країни світу більше не повинні вводити карантин.

Проаналізувавши першоджерело, а саме її інтерв’ю британському виданню The Telegraph, з'ясувалося, що про несхвалення обмежень не йдеться. Насправді, ВООЗ заохочує локальні заходи стримування Covid-19.

Читайте також: Український фільм про події на Донбасі потрапив у лонгліст «європейського Оскара»

5. Медіа-хаб Тvoemisto.tv розпочало тревел-шоу «Твоє місто. Твоя країна» про мальовничі і сакральні місця Львівщини. Ми по-новому відкриваємо наш край разом із партнером проєкту, мережею АЗК ОККО.

У першому випуску ви довідаєтесь маловідомі факти про Тустань, Турку та Східницю. Ми розповімо, хто живе біля скель у Тустані, чому варити сир у горах – це покликання від Бога, які казки розповідають на Турківщині і від чого саме лікує вода у Східниці.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!