5 Головних новин. 1 вересня не буде святкових лінійок та додаткові камери на дорогах Львівщини

1826 0
Найважливіше за 9 серпня.
ФОТО: VIKTOR TALASHUK FOR UNSPLASH

ФОТО: VIKTOR TALASHUK FOR UNSPLASH

1. Без послаблень. Львівщина станом на 9 серпня належить до регіонів зі значним поширенням Covid-19 через те, що завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом, становить більш як 50%. На Львівщині цей показник сягнув 51,21%.

Читайте також: Спалах Covid-19 в Україні, США хочуть посадити Коломойського та Гейтс попередив про новий катаклізм. Висновки тижня

Також, за даними МОЗ, наразі перехід до наступного етапу карантину не можливий, крім Львівської, також у Волинській, Івано-Франківській, Київській, Одеській, Рівненській, Харківській, Чернівецькій областях та у Києві.

2. В області зафіксували 125 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 9 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 10 851 випадків. За весь період карантину одужали 2 924 людей, померли – 302.

Лабораторні центри провели 1 211 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 1 404.

В Україні за добу 1 199 нових хворих на Covid-19. Разом – 80 949 особи. Вилікувалися – 43 972 (плюс 317), а померло 1 897 (плюс 18).

Читайте також: Історія одного весілля або Чому через нехтування карантинними правилами можна скалічити чиїсь долі

3. У Львові не буде святкових шкільних лінійок на перше вересня. «Все буде нетрадиційно й креативно. Епідситуація у Львові дозволяє відкрити заклади середньої освіти, тож ми готуємось до початку нового навчального року. Наразі невідомо, яка ситуація буде надалі, тож ми вчимо вчителів, щоб вони могли продовжувати працювати дистанційно», – зазначила керівниця міського управління освіти Зоряна Довганик.

Маски діти і вчителі носитимуть лише між уроками. Натомість під час навчання маски не будуть обов’язковими.

4. Внаслідок вибуху у Бейруті загинув громадянин України – 32-річний Вільям Азар. «Йому було лише 32. Він збирався одружитися. Молодий перспективний економіст вийшов з офісу компанії KPMG, щоб поїхати додому... Страшний вибух забрав життя громадянина України Вільяма Азара», – повідомив посол України в Лівані Ігор Осташ.

Читайте також: В яких областях найбільше похворіли на Covid-19. Статистика від МОЗ

5. На дорогах Львівщини до кінця року мають встановити кілька десятків камер для фіксації порушень. «Плануємо встановити кілька десятків камер, бо тут значний трафік і Львівщина – прикордонна область. Але важливо, щоб і міста максимально долучалися. Бо наразі тільки по Києві розгорнули цей процес», – заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час візиту на Львівщину, відповідаючи на питання кореспондента Тvoemisto.tv.

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!