5 Головних новин. Безсимптомне запалення легень на Львівщині та затримання українців на протестах в Білорусі

3294 0
Найважливіше за 12 серпня.
Фото: Lucy Ivanova FOR UNSPLASH

Фото: Lucy Ivanova FOR UNSPLASH

3. На Львівщині більше почали безсимптомно хворіти на двобічне запалення легень.  «З’явилися випадки, яких раніше не було. Наприклад, коли захворів один із членів сім’ї, обстежують його родича. І при відсутності кашлю, задишки виявляють двобічне запалення легень, яке специфічне для коронавірусної хвороби. Виявляється так, що вірус змінюється, а наш організм не готовий це приймати і це спричиняє ось таку патологію»,повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

Вона додала, що таких хворих стає все більше і більше, їх виявляють щодня.

Читайте також: Вагітних із підозрою на Covid-19 відправлятимуть у три медзаклади Львова. Кого і куди

2. В області зафіксували 166 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 12 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 11 308 випадків. За весь період карантину одужали 3 040 людей, померли – 310.

Лабораторні центри провели 1 756 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 801.

В Україні за добу 1 433 нових хворих на Covid-19. Разом – 84 548 особи. Вилікувалися – 45 686 (плюс 752), а померло 1 970 (плюс 19).

3. На Львівщині від коронавірусу помер водій швидкої Мар’ян Сидор. Як повідомили у Львівському обласному центрі екстренної медичної допомоги та медицини катастроф, на 5-й підстанції львівської швидкої допомоги він пропрацював 30 років.

Читайте також: Із Рясного до центру Львова знову курсуватиме автобус №6А. Графік

Мар’яна Сидора у важкому стані шпиталізували до Львівського регіонального фтизіопульмонологічного центру, де, попри лікування, він помер.

4. У Білорусі під час протестів затримали дев’ятьох українців, а також побили фотокореспондента Associated Press з України.

Як повідомляють у Міністерстві закордонних справ України, українців затримали у Вітебську за «адміністративні правопорушення». У посольстві кажуть, що домоглося, щоб наступного дня після затримання їх відпустили з-під варти.

Побитого українського фотокореспондента агентства Associated Press з незначними травмами госпіталізували.

Читайте також: «Скажіть, що їдете на чемпіонат світу з хокею», або Як вдалося зустрітися з опозицією в Білорусі

5. У Львові знімають телепроєкт «Чубай. Говорити знову» – документальний біографічний фільм про українського поета Грицька Чубая.

Ініціатором створення телепроєкту стала донька Грицька Чубая – Соломія Чубай. Фільм матиме інноваційний формат і створюється на стику жанрів документального фільму та телевистави, дія якої розгортається в декораціях майстерні-підвалу Грицька Чубая.

Гарного Вам вечора!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!