5 Головних новин. Хвиля обурень на День Незалежності та МОЗ визначиться, чи тестувати вчителів

7152 0
Найважливіше за 24 серпня.

1. Хто і що співав на День Незалежності та чому це викликало обурення у соцмережах. У День Незалежності офіційні урочистості розпочалися на Михайлівській площі у Києві з церемонії вшанування пам’яті полеглих захисників України. Після цього на Софійській площі президент Володимир Зеленський виступив із промовою і вручив державні нагороди українцям.

Читайте також: Глави держав та духовні лідери привітали Україну з Днем Незалежності

Також на Софіївській площі виступили українські співаки, співачки та гурти. Мережею почала ширитися хвиля обурень, оскільки в День української незалежності з площі столиці лунали російськомовні пісні.

2. Гурти «Океан Ельзи» і «Бумбокс» не дозволяли використовувати свої пісні на концерті до Дня Незалежності. Композицію «Там, де нас нема» виконали Вєрка Сердючка з хором, однак представниця «Океану Ельзи» Вікторія Хоменко уточнила, що «щодо питань використання пісні «Океану Ельзи» сьогодні зранку не давали дозвіл, ба більше – навіть не звертались».

Так само на запитання, чи зверталися до гурту стосовно виконання їхньої пісні на концерті, Олексій Самогонов, продюсер «Бумбоксу» написав: «Ні, звісно, ніхто не питав».

3. В області зафіксували 142 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 24 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 13 253 випадків. За весь період карантину одужали 3 797 людей, померли – 358.

Читайте також: Львовом пройшов марш нескорених. Відео, Фото

Лабораторні центри провели 576 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 371.

В Україні за добу 1 799 нових хворих на Covid-19. Разом – 106 757 особи. Вилікувалися – 52 524 (плюс 289), а померло 2 293 (плюс 22).

4. У МОЗ вирішать, чи доцільно тестувати на Covid-19 учнів та вчителів. Як заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, перегляд і зміни у рекомендації буде відбуватися за результатами Селекторної наради з департаментами освіти і науки облдержадміністрацій та Конференції Всесвітньої організації охорони здоров’я, на якій розглянуть питання підготовки до нового навчального року в умовах пандемії.

Читайте також: «Є такі казки, що просто шедеври». Історія про збирача давніх текстів з Турки

5. На Заході синоптики оголосили штормове попередження. У всіх західних областях протягом двох діб, 24-25 серпня, синоптики оголосили штормове попередження. Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, там очікують сильні грози та шквали 15-24 м/с. Температура упродовж дня 24 серпня коливатиметься від 23 до 26 градусів вище нуля, уночі буде 13-16 градусів. Вітер північно-західний.

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!