5 Головних новин. Кадрових змін через Covid-19 у ЛОДА не буде та 1 вересня діти таки підуть у школу

2030 0
Найважливіше за 21 липня.
Фото: Pinterest

Фото: Pinterest

1. Кадрових змін через велику кількість захворювань на коронавірус і застережень від МОЗ у Львівській ОДА не планують.

«Я персонально відчуваю відповідальність за те, що робиться з захворюванням і лікуванням пацієнтів на Covid-19 в нас, у Львівській області. Я вважаю, що тут відповідальність адміністрації, перш за все, лікувальних закладів, а також населення, яке має відповідально ставитися до карантинних заходів. Міністр дійсно приїжджав. Звернув увагу на декілька моментів, які ми мали відпрацювати і на основі цього приїжджала комісія», – заявив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: Вартість росте, якість – ні. Скільки насправді коштує львівський громадський транспорт

2. У МОН запевняють, що 1 вересня діти підуть у школу. За словами в.о. міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, навчальний рік для більшості учнів розпочнеться традиційно: діти підуть у школу 1 вересня. Міністерства освіти та охорони здоров’я здійснюють моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляють можливі сценарії.

«Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що наше міністерство надасть докладні роз’яснення. Також не виключено, що навчальний процес може відбуватись у змішаній формі», – зазначив Шкарлет.

3. В області зафіксували 114 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 21 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 8 229 випадків. За весь період карантину одужали 1 726 людей, померли – 212.

Читайте також: У Львові розшукують зловмисників, які отруїли 25 дерев задля парковки. Фото

За минулу добу проведено 646 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 93.

В Україні за добу 673 нових хворих на Covid-19. Разом – 60 166 особи. Вилікувалися – 32 199 (плюс 760), а померло 1 518 (плюс 20).

4. Кордони для громадян України відкрили повністю або з певними умовами 39 країн. За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, впродовж останнього тижня можливість в’їзду для українців надали 13 країн: Болгарія, Словенія, Мальдіви, ОАЕ, Ірландія, Антигуа і Барбуда, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Ріко та Сент-Люсія.

Читайте також: Колишній психоневрологічний диспансер у Львові продають за 2 млн доларів

5. У Львові реставрують унікальний іконостас. У Львівській філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України реставрують унікальний іконостас із дерев’яної церкви Святої Трійці у Жовкві.

Його створили українські майстри у XVII–XVIII ст. Разом з іншими дерев’яними церквами Карпатського регіону України та Польщі церква Святої Трійці з 2013 року входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!