5 Головних новин. Стовбурові клітини коштом держбюджету та ще одна країна закрила кордон для українців

2594 0
Найважливіше за 28 серпня.
Фото: Juliana Tanchak for Unsplas

Фото: Juliana Tanchak for Unsplas

1. Україна вперше закупила стовбурові клітини коштом держбюджету. До України доставили стовбурові клітини для трансплантації кісткового мозку від неродинного донора. Ця процедура вперше була повністю профінансована з держбюджету.

Читайте також: У Львові вшанують пам’ять захисників України. Програма

Учора, 27 серпня, партію клітин привезли Охматдит у Києві, де нині запланована друга в Україні неродинна трансплантація кісткового мозку.

2. В області зафіксували 215 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 28 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 13 978 випадків. За весь період карантину одужали 4 173 людей (плюс 112), померли – 381 (плюс 7).

Лабораторні центри провели 1 435 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 1 240.

В Україні за добу 2 438 нових хворих на Covid-19. Разом – 114 497 особи. Вилікувалися – 55 083 (плюс 866), а померло 2 451 (плюс 48).

Читайте також: У Львові через коронавірус закрили на карантин інклюзивно-ресурсний центр

3. Групи подовженого дня у школах працюватимуть. Але є умови. За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, їх відкриють, якщо керівник навчального закладу може забезпечити дотримання усіх правил.

Ідеться про окремий час початку занять та перерв для різних класів, наявність засобів індивідуального захисту для вчителів, антисептиків та засобів особистої гігієни.

4. Укрзалізниця запускає потяг Харків – Трускавець. Як курсуватиме. Укрзалізниця призначила новий поїзд №21/22 Харків – Трускавець, що курсуватиме з 10 вересня до 22 жовтня.

Із Харкова поїзд вирушатиме через день у парні числа з 10 вересня о 20:15 та прибуватиме до Трускавця о 14:33. Відправлення з Трускавця – через день у непарні числа з 11 вересня о 16:00 та прибуття до Харкова о 10:47.

Читайте також: Читайте також: 45 країн відкрили свої кордони для України. Куди можна поїхати

5. Туніс закрив кордони для українців. Уряд країни вніс Україну в список країн «червоної» через складну епідеміологічну ситуацію в країні. «Тому українці вже не можуть відвідувати цю країну», – йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!