5 Головних новин. Лікарні обіцяють дофінансувати та Зеленський хоче скасувати обмеження зарплат чиновників

1793 0
Найважливіше за 11 липня.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

1. Суд вирішив не штрафувати священника через масову ходу під час карантину у Самборі. Самбірський міськрайонний суд звільнив від адміністративної відповідальності священника, який брав участь у масовій ході із винесення плащаниці 17 квітня. Таке рішення суд ухвалив 1 липня.

Правоохоронці склали на отця протокол про адміністративне правопорушення через масовий релігійний захід з обходом церкви за участі більше 10 осіб, який порушив вимоги постанови КМУ про запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Читайте також:  У львівському парку встановили макет снаряду «Граду», яким Росія почала війну

2. На Львівщині зафіксували 119 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 11 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 6 882 випадків. За весь період карантину одужали 1 009 людей, померли – 181.

За вчорашню добу лабораторні центри провели 1097 ПЛР-тестів (57 у мешканців Львова). У холодильнику залишається 457 проб для дослідження.

В Україні за добу 800 нових хворих на Covid-19. Разом – 52 843 особи. Вилікувалися – 25 661 (плюс 861), а померло 1 372 (плюс 27).

3. Лікарням обіцяють покрити різницю у фінансуванні, якої їм бракує. Різницю у фінансуванні медзакладів, яка склалася з початку квітня, покриють. «Експеримент над українською медициною, який почався 1 квітня і передбачав зміни фінансування, привів до шаленого недофінансування по багатьох лікарнях різного напрямку. Це психіатричні, туберкульозні, інфекційні і перинатальні центри», – зазначив міністр охорони здоров’я Степанов.

Читайте також:  У Львівському аеропорту обладнають ПЛР-лабораторію для пасажирів

За даними МОЗ, понад 300 лікарень мають дефіцит фінансування понад 50% порівняно з минулим роком.

4. Зеленський хоче скасувати карантинні обмеження зарплат чиновників. Верховна Рада 13 липня на позачерговому засіданні, ініційованому президентом, розгляне скасування обмеження зарплат чиновників на період карантину у 47 тисяч гривень. Відповідний проєкт закону №3708 оприлюднений на сайті ВР.

Нардепам пропонують проголосувати за те, щоб вказане обмеження діяло не більше трьох місяців з дня застосування цієї норми.

5. У Львові зламався 200-літній велетень-гінкго. Що про нього відомо. У дворі вулиці Гуцульської зламалося найстаріше дерево-гінкго у Львові, якому вже понад 200 років. Це дерево можна вважати пам‘яткою природи, місцеві мешканці розповідають про нього чимало легенд та історій. Одна з них, що чимало людей зцілилися, випивши його настоянку.

Читайте також:  Де на Львівщині можна безпечно купатися. Перелік водойм

Інші понадсторічні гінкго можна побачити у Стрийському парку, на вулиці Івана Франка,122 та на площі Петрушевича, хоча всі вони поступаються за кремезністю тому, що у дворі вулиці Гуцульська,9.

Гарного Вам вечора!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!