5 Головних новин. Львів не ввів обмеження помаранчевої зони та штраф за заклик скасувати карантин

2006 0
Найважливіше за 4 серпня.
Image by tomek999 from Pixabay

Image by tomek999 from Pixabay

1. Попри помаранчеву зону, у Львові працюватимуть фітнес-центри та хостели. Міська комісія ТЕБ і НС дозволила працювати спортзалам, фітнес-центрам і хостелам. Ці заклади працюватимуть із дотриманням карантинних вимог, а моніторингові групи мають їх перевіряти.

«Якщо  у залі на 200-300 кв. м займаються 2-3 людини, то, зрозуміло, що ніякої небезпеки це не несе. А для великої кількості людей – це робочі місця, робота цілої індустрії», – сказав за підсумками брифінгу заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте також: Кінопалац на Коперника відкриють 13 серпня

2. В області зафіксували 146 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 4 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 10 067 випадків. За весь період карантину одужали 2 506 людей, померли – 273.

Лабораторні центри провели 1 102 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 610.

В Україні за добу 1 061 нових хворих на Covid-19. Разом – 74 219 особи. Вилікувалися – 40 613 (плюс 737), а померло 1 764 (плюс 26).

Читайте також: У Львові з вікна на 8-му поверсі випала півторарічна дитина

3. Поїзди зупинятимуться у червоній зоні лише для висадки пасажирів. «Людина може вийти з потяга, але назад уже не зайде і зрозуміло, що підсідати на зупинці у Тернополі вже не буде», – зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Міністр сподівається, що завтра на засіданні уряду ухвалять такі зміни до постанов.

4. В Україні вводять ще одне обов’язкове щеплення для дітей. Із 2022 року Україна запровадить обов'язкові щеплення для дітей проти пневмококової інфекції. За словами головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, їх будуть проводити тричі – два в перший рік життя, і ще одне – на другий.

Читайте також:  Іноземці з «червоної» зони можуть в’їжджати в Україну зі аналізами на Covid-19

5. Львівський суд оштрафував чоловіка за заклик скасувати карантин і закрити «Епіцентр».  1 травня чоловік опублікував допис на підтримку міського голови Черкас щодо скасування карантину та запропонував відкрити малий і середній бізнес, а мережу магазинів «Епіцентр» – закрити на карантин. У судді кажуть, що таким чином він поширив неправдиві чутки, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку.

Гарного Вам вечора!

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!