5 Головних новин. Львів залишився у помаранчевій зоні та готель «Дністер» продадуть росіянам

1849 0
Найважливіше за 7 серпня.
Viktor Talashuk for Unsplash

Viktor Talashuk for Unsplash

1. У МОЗ змінять критерії поділу на зони за рівнем поширення Covid-19. Зокрема, до уваги братимуть кількість активних хворих на коронавірус за останні сім днів, аби аналізувати, ситуація покращилась чи погіршилась. Крім цього, кількість обов’язкових тестувань збільшили до 32 на 100 тисяч населення замість 24. Інші критерії залишили без змін.

Читайте також: Чому в Україні різко зростає кількість нових хворих на Covid-19. Пояснення епідеміолога

Уже від завтра «червоні» Тернопіль та Луцьк переведуть до жовтої та помаранчевої зон відповідно. Решта регіонів залишилися у тих же зонах, що й тиждень тому. Львів, зокрема, у помаранчевій.

2. В області зафіксували 152 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 7 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 10 572 випадків. За весь період карантину одужали 2 822 людей, померли – 294.

Лабораторні центри провели 1 415 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 1 745.

В Україні за добу 1 453 нових хворих на Covid-19. Разом – 78 261 особи. Вилікувалися – 43 055 (плюс 531), а померло 1 852 (плюс 33).

Читайте також: У Львові вперше в україні трансплантували підшлункову залозу

3. Володимир Зуб покинув посаду керівника управління охорони здоров’я Львова. Тепер він працюватиме позаштатним радником міського голови. У коментарі Tvoemisto.tv в ЛМР повідомили, що тимчасово обов’язки керівника управління виконуватиме його заступниця Наталія Літвінська. Володимир Зуб звільнився за згодою двох сторін.

4. Готель «Дністер» у Львові дозволили продати росіянам. Туристично-готельним комплексом «Дністер» у Львові володітиме кіпрська компанія Pumori Enterprises Investments Ltd, яку пов’язують із російським політиком Олєксандром Бабаковим. Таке рішення ухвалив Антимонопольний комітет України.

Олександр Бабаков голосував за анексію Криму. Він перебуває під санкціями США і Євросоюзу, а з травня 2018 року – в українському санкційному списку.

Читайте також: Єгипет вимагатиме ПЛР-тест від туристів, що приїжджатимуть не в курортні міста

5. Болгарія прийматиме українських туристів до кінця літа. Міністерство охорони здоров’я Болгарії дозволило в’їзд українським туристам до 31 серпня. За новими правилами, право на в’їзд у Болгарію мають усі українці без обов’язкового ПЛР-тесту чи 14-денного карантину.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!