5 Головних новин Львова. Гроші на боротьбу з потопами та ексрегіонал керуватиме освітою

1916 0
Найважливіше за 25 червня.
Photo by Viacheslav Bublyk on Unsplash

Photo by Viacheslav Bublyk on Unsplash

1. Уряд виділив Львівщині 10 млн грн на боротьбу з потопами. Загалом із Держрезерву на боротьбу з негодою виділили 672 млн грн, із яких 480 млн грн отримала Івано-Франківська область, по 30 млн грн Чернівецька та Закарпатська області, 92 млн грн Держводагентство та 30 млн грн Держлісагентство.

До слова, як повідомили в Укравтодорі негода та повінь у Львівській області наробили збитків дорожній інфраструктурі на 65,7 млн грн.

Читайте також: Чому вода у Карпатах зносить дороги та забирає людські життя. Пояснення експерта

2. Як працюватимуть ресторани і кафе в приміщенні у Львові. Протокол Теб і НС. Зокрема, відстань між столиками має бути не менше 1,5 м, на вході мають бути антисептики та термоскринінг. Замість звичайного меню воно має бути одноразове або ж електронне. Посуд рекомендують обирати одноразовий або багаторазовий, якщо його миють у посудомийній машині. Оплачувати замовлення рекомендують безготівково, а мити туалети – після кожного відвідувача.

3. На Львівщині зафіксували 204 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 25 червня на Львівщині лабораторно підтверджено 4 627 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 712 людей, померли – 123.

За минулу добу проведено 800 ПЛР-тестів, з яких 630 – нові проби. З нових позитивних результатів – 129 (серед них 51 у львів’ян). Також зберігається черга із 900 проб.

Читайте також: На українсько-угорському кордоні відкривають усі пункти пропуску

В Україні за добу 994 нових хворих на Covid-19. Разом – 40 008 особи. Вилікувалися – 17 758 (плюс 349), а померло 1 067 (плюс 16).

4. Уряд дозволив не проходити самоізоляцію тим, хто приїжджає з-за кордону й має ПЛР-тест. Крім того, уряд звільнив від самоізоляції вступників до вищих навчальних закладів, які вступають через центри «Крим-Україна» і «Донбас-Україна».

15 червня Кабінет міністрів дозволив відкрити пункти пропуску в міжнародних аеропортах України та в’їзд самих іноземців та звільнив від 14-денної самоізоляції українців, які повертаються з Польщі.

Читайте також: Показник активних хворих на Covid-19 в Україні значно перевищив допустиму норму

5. «Ексрегіонал» Сергій Шкарлет виконуватиме обов’язки міністра освіти. Він замінить на цій посаді львів’янку Любомиру Мандзій. Раніше його намагалися призначити міністром освіти, але у Верховній Раді не вистачило голосів, хоча президент Володимир Зеленський особисто збирав підписи за його призначення.

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!