5 головних новин Львова: Наскільки заповнені лікарні у Львові та українців з Польщі звільнили від самоізоляції

2773 0
Чи насправді на Львівщині визначені медзаклади заповнені лише на третину, уряд звільнив від 14-денної самоізоляції українців, які повертаються з Польщі, побили львівського депутата та Домівка врятованих тварин потребує допомоги – найважливіше за 15 червня.
Photo by Darya Tryfanava on Unsplash

Photo by Darya Tryfanava on Unsplash

1. Чи є місця для хворих на коронавірус у лікарнях Львова. На Львівщині в 10-ти лікарнях, які приймають хворих на коронавірус або пацієнтів із підозрою на нього, сьогодні, 15 червня, лікуються 638 людей. Із них 532 пацієнти – у медзакладах Львова. За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, визначені стаціонари області заповнені приблизно на 30%. Tvoemisto.tv з’ясувало, чи насправді на Львівщині визначені медзаклади заповнені лише на третину.

2. На Львівщині коронавірус виявили за добу у 136 осіб (напередодні було 139) – 86 з них, це мешканці Львова. Загалом на Львівщині на коронавірусну хворобу захворіли 2 933 осіб. Натомість 632 пацієнти вже одужали. Зафіксували чотири нових випадки смертей від Covid-19. Загалом від початку пандемії в області померло уже 96 людей.

Читайте також: На Львівщині перекривають трасу Львів – Самбір – Ужгород. Як об’їхати

В Україні лабораторно підтвердили 656 випадки інфікування коронавірусом (напередодні 648).

3. Уряд звільнив від 14-денної самоізоляції українців, які повертаються з Польщі. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пояснив це тим, що ця країна ввійшла до «зеленої зони», до якої, згідно з рішенням уряду, віднесли країни, де кількість активних випадків коронавірусу на 100 тисяч населення менша 40.

4. Побили львівського депутата. Біля Шевченківського районного суду Києва, де обирають запобіжний захід активісту Сергію Стерненку, затримали п’ятьох людей через начебто перешкоджання журналістській діяльності. А депутат від «Голосу» львів’янин Роман Лозинський повідомив про побиття.

Читайте також: Діти мають право реалізовуватися, а не «страждати» або Що не так з цьогорічним ЗНО

5. Львів’ян просять допомогти тваринам, які живуть у Домівці врятованих тварин у парку «Знесіння». у Домівці закінчились усі запаси. Зокрема потрібні: корм для хижих птахів, наповнювач для котів, сухий корм та овочі та фрукти.

Також потрібні будівельні матеріали, щоб завершити облаштування вольєрів та хатинок для підопічних домівки.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!