5 головних новин Львова: Новий антирекорд Covid-19 та Кабмін скасував пробне ЗНО

3279 0
Новий антирекорд Covid-19 на Львівщині, скасоване пробне ЗНО, МВС пропонує реєструвати автомобілі одразу в салонах та вийшов третій номер газети Tvoemisto.tv – найважливіше за 13 червня.
Photo by Nico Benedickt on Unsplash

Photo by Nico Benedickt on Unsplash

1. Новий антирекорд. На Львівщині коронавірус підтвердили за добу у 132 осіб (раніше було 125) – 59 з них, це мешканці Львова. Загалом на Львівщині на коронавірусну хворобу захворіли 2 658 осіб. Натомість 604 пацієнти вже одужали.

В Україні – теж антирекорд – лабораторно підтвердили 753 випадки інфікування коронавірусом.

У МОЗ заявили, що зріст захворюваності на коронавірусну інфекцію пов’язана із недотриманням карантинних вимог.

Читайте також: Антирекорд Covid-19. Комісія з Теб і НС вирішила посилити контроль, додати транспорту і розвести час пік

2. Кабмін скасував пробне ЗНО за два дні до його проведення. На сайті Міністерства освіти і науки інформації про скасування пробного ЗНО, яке є, між іншим, платним, немає.

Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти звернувся до учасників пробного ЗНО і закликав 15 і 17 червня їх пройти тестування вдома.

3. МВС пропонує реєструвати автомобілі одразу в салонах. Представлено проєкт постанови, яка дозволить оформлювати реєстрацію транспортного засобу безпосередньо у місці його придбання. Наразі існує складна процедура оформлення, коли треба відвідувати значну кількість органів, установ, з великою кількістю документів та погоджень.

4. Кіна наразі не буде. В Україні з 15 червня заборонили відкривати кінотеатри. За словами міністра охорони здоров’я України Степанова, діяльність кінотеатрів обмежили, щоб не допустити погіршення ситуації з коронавірусом.

5. Літо буде! вийшов третій номер газети Tvoemisto.tv. У третьому тематичному номері йдеться про сприйняття щастя у час пандемії. Адже, на нашу думку, важливо навчитися жити у новій реальності, не перестаючи творити і змінюватися.

Читайте також: Наскільки переповнені лікарні, які приймають хворих із Covid-19 на Львівщині

Також на сторінках газети команда Tvoemisto.tv звернулася до читачів, які цінують якісну, незаангажовану журналістику, і запросила стати частиною Спільноти та зберегти незалежне медіа для громади.

«Про правдиве щастя у своєму посланні «Як будувати рідну хату» писав митрополит Андрей Шептицький. Першим завданням для українського народу він якраз називав досягнення правдивого і сталого щастя. Він був переконаний, що ключ до перетворення України знаходиться в ній самій», – нагадує шеф-редакторка Світлана Жаб’юк.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!