5 Головних новин. Зі Львова поїхали потяги і електрички та послабили карантин для ресторанів

4525 0
Найважливіше за 24 червня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

1. Укрзалізниця запускає чотири поїзди зі Львова. Зокрема, із 26 червня запустять потяг №743/744 Львів – Київ (Інтерсіті), №91/92 Київ – Львів, №715/716 Львів – Київ (Інтерсіті) та №12/11 Львів – Одеса. Купити квитки можна буде вже 24 червня після 11:00.

А Львівська залізниця з 25 червня відновлює 20 приміських поїздів. Пасажирів просять дотримуватися соціальної дистанції, вдягати маску, а якщо будуть симптоми грипу чи ГРВІ – залишатися вдома. Із розкладом додаткових електропоїздів можна буде ознайомитись на вебсайті регіональної філії «Львівська залізниця».

2. Ймовірне посилення карантину на Львівщині розглядатимуть 30 червня. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко учора, 23 червня, заявив, що у трьох областях Західної України можуть посилити карантин. Ідеться про Львівську, Закарпатську та Волинську області.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, наступне засідання обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглядатимуть можливе посилення карантинних заходів, відбудеться 30 червня.

3. На Львівщині зафіксували 203 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 23 червня на Львівщині лабораторно підтверджено 4 423 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 700 людей, померли – 120.

За минулу добу зроблено 861 ПЛР-тест та отримано 203 позитивні результати. Із них нові проби – 651 (167 позитивних). Серед нових хворих – 62 мешканці Львова. З попереднього періоду не зробленими залишаються 1200 проб.

В Україні за добу 940 нових хворих на Covid-19. Разом – 39 014 особи. Вилікувалися – 17 409 (плюс 453), а померло 1 051 (плюс 16).

4. Вода ще не зійшла. Як постраждала Львівщина від сильних злив. Унаслідок сильних злив на Львівщині постраждали три райони – Стрийський, Жидачівський і Старосамбірський. Там, за словами голови Львівської ОДА Максима Козицького, на території цих районів підтоплено 110 житлових будинків, 168 присадибних ділянок, два продуктові магазини, одну недіючу школу, один ветеринарний пункт, один клуб-бібліотеку, 111 господарських споруд, чотири ділянки доріг, одну ділянку дороги пошкоджено, а також підтоплено 114 га сільськогосподарських угідь та 150 криниць.

5. Львів послаблює карантин для ресторанів і фітнес-центрів. При цьому, буде заборонено збиратися разом більше, ніж 10 людей. У цих закладах має працювати вентиляція. Також власники спортзалів та ресторанів мають забезпечити ІФА-тестування для своїх працівників.

«Такі послаблення є вимушеним кроком для збереження малого та середнього бізнесу. Епідеміологічна ситуація залишається непростою. Адаптивний карантин продовжено до 31 липня», – пояснив міський голова Львова Андрій Садовий.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!