5 Головних новин Львова. у МОЗ ще не знають, чи підуть діти 1 вересня до школи та паводок в області

2631 0
Найважливіше за 23 червня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

1. У Кабміні поки не вирішили, чи підуть діти до школи із 1 вересня. Т. в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, відповідаючи на питання, чи є розуміння і рішення про те, що з 1 вересня діти йдуть до школи, вона сказала, що всередині Кабміну немає такого рішення.

«Поки що адаптивний карантин продовжений до 31 липня. Як буде розвиватися епідемічна ситуація, важко судити. Безперечно, я за те, щоб діти повернулися до школи. Але, щоб умови навчання в школі були безпечними», – заявила вона.

Читайте також: Якою буде ціна на газ для львів’ян у червні

2. Ще 13 лікарень на Львівщині прийматимуть хворих на коронавірус. Перелік медзакладів: Львівська обласна клінічна лікарня; Львівська клінічна лікарня швидкої допомоги; 4-та міська клінічна лікарня; 5-та міська клінічна лікарня; Пустомитівська центральна районна лікарня; Жовківська центральна районна лікарня; Новояворівська міська лікарняv Золочівська центральна районна лікарня; Червоноградська міська лікарня; Дрогобицька міська лікарня; Самбірська центральна районна лікарня; Стрийська центральна районна лікарня; Буська центральна районна лікарня.

За словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ореста Чемериса, міністр Максим Степанов під час свого візиту дав завдання до п’ятниці, 26 червня, визначити основні лікарні Львівщини під прийом хворих на коронавірус.

3. На Львівщині зафіксували 240 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 23 червня на Львівщині лабораторно підтверджено 4 220 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 696 людей, померли – 117 .

Читайте також: SkyUp запускає прямі рейси зі Львова в Херсон та Одесу. Розклад, ціни

За минулу добу лабораторії провели рекордну кількість ПЛР-тестів - 1146. Пізніше в ЛМР уточнили, що лише 155 із 240 результатів зроблені з нових проб (74 з нових інфікованих є львів'янами).

В Україні за добу 833 нових хворих на Covid-19. Разом – 38 074 особи. Вилікувалися – 16 956 (плюс 314), а померло 1 035 (плюс 23).

4.  23 червня у Львівській області відновили пасажирські перевезення. Таке рішення ухвалила обласна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Автобуси курсуватимуть за певними правилами: заборонено перебувати в громадському транспорті без масок або респіраторів, а кількість пасажирів не може перевищувати кількість місць для сидіння.

Читайте також: Повені та розмиті дороги. У Карпатах вирує негода

5.На Львівщині через негоду затопило село. Уночі 23 червня рятувальники на Львівщини отримали повідомлення про затоплення села Зарічне у Стрийському районі.  Через затяжні дощі тут розлилась річка Турянка. Відтак підтоплено близько 100 житлових будинків, 105 господарських споруд, недіюча школа, ветеринарний пункт, два магазини, бібліотека. 

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!