5 Головних новин. Марш нескорених у Львові та якою буде погода на День Незалежності

3674 0
Найважливіше за 22 серпня.
Фото: Nico Benedickt  FOR UNSPLASH

Фото: Nico Benedickt FOR UNSPLASH

1. Без них не буде Незалежності. Львів’ян кличуть на марш нескорених у Львові. У День Незалежності, 24 серпня, у Львові пройде Марш нескорених на підтримку українських воїнів. Він почнеться від Личаківського кладовища (через Військовий госпіталь на вул. Личаківській) до Гарнізонного храму Святих Апостолів Петра і Павла. Збір учасників – з 08.45 год.

Ідею провести марш запропонував ветеран 93-ї механізованої бригади «Холодний Яр» Артур Кирєєв.

Читайте також: Світ під час Covid-19 та хто інвестує під час пандемії в економіку України

2. В області зафіксували 172 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 22 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 12 965 випадків. За весь період карантину одужали 3 730 людей, померли – 350.

Лабораторні центри провели 1 680 ПЛР-тестів.

В Україні за добу 2 328 нових хворих на Covid-19. Разом – 102 971 особи. Вилікувалися – 51 735 (плюс 657), а померло 2 244 (плюс 37).

3. На Львівщині різко знизилося виявлення випадків туберкульозу. З чим це пов’язано. Як повідомили у Центрі легеневого здоров’я, це свідчить не про те, що хворих стало менше, а про те, що вони припинили звертатися до медзакладів.

Читайте також: Була там, де важко. У пам’ять про лікарку-анестезіолога Ірину Федоришин

«Попри стрімке зростання пацієнтів, інфікованих коронавірусом із важкими і середньої важкості пневмоніями, які поступають на лікування до Центру легеневого здоров’я, наші фахівці і уся фтизіатрична служба області всерйоз занепокоєні зниженням виявлення випадків туберкульозу», – зазначають медики.

4. Кого можуть вибрати головою Львівської ОТГ? З’явилися свіжі рейтинги. Якби вибори голови Львівської громади відбулися незабаром, то 37,4% опитаних львів’ян, які визначилися з вибором, обрали б чинного мера Андрія Садового, 18,6% проголосували б за Руслана Кошулинського та 15,4% віддали б свій голос за Олега Синютку. Такі результати соціологічного дослідження оприлюднила 21 серпня компанія Соціоінформ на замовлення Львівської мануфактури новин.

Читайте також: Тут нема батьківських чатів. Як це вчитися у американській школі

5. Якою буде погода у Львові на День прапора та День Незалежності. Завтра, на День прапора, у Львові мінлива хмарність. Вдень може пройтися короткочасний дощ, можливо гроза. Буде також тепло: 23 – 28° тепла.

На День Незалежності, 24 серпня, синоптики прогнозують хмарну погоду з проясненнями і також короткочасні дощі. Температура трішки спаде, до 21 – 26° тепла.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!