5 Головних новин. МОЗ за тиждень визначиться зі школами та у серпні Укрзалізниця відновить повноцінне сполучення

1542 0
Найважливіше за 10 липня.
Фото: Екскурсії Львовом

Фото: Екскурсії Львовом

1. У МОЗ пообіцяли визначитись із формою навчання в Україні за 7-10 днів. «Звичайно, ми хочемо, щоб наші дітки повернулись до звичного режиму навчання, щоб вони пішли у школу, особливо дітки, які ідуть у перші класи. Із цього ми виходимо, коли розробляємо механізми, у який саме спосіб вони будуть навчатись. Але Covid-19 вносить корективи, тому ми в умовах адаптивного карантину розробляємо правила – за яких умов діти можуть навчатись у звичайному режимі, за яких – у дистанційному, як поєднати це. Разом з Міносвіти розробляємо відповідні правила та алгоритми», – каже міністр охорони здоров’я Степанов.

Читайте також: Власність зобов‘язує. Чи може держава обмежувати власників будинків культурних пам‘яток

2. На Львівщині зафіксували 82 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 9 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 6 763 випадків. За весь період карантину одужали 1 003 людей, померли – 178.

Лабораторії провели 1 088 ПЛР-тестів на Covid-19. Залишок у холодильнику становить 327 проб.

В Україні за добу 819 нових хворих на Covid-19. Разом – 52 043 особи. Вилікувалися – 24 800 (плюс 1 016), а померло 1 345 (плюс 18).

Читайте також: «Вдягаю костюм і їду». Сімейна лікарка про паніку пацієнтів та роботу під час пандемії

3. Укрзалізниця у серпні планує відновити повноцінне пасажирське сполучення. Як повідомив в. о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, наразі Укрзалізниця вже відновила третину поїздів далекого сполучення та приміських. «Сподіваємося, що в серпні кількість захворювань на коронавірус піде на спад і ми зможемо повноцінно відновити залізничне сполучення з усіма регіонами вже в серпні», – розповів він.

4. Чехія та Болгарія потрапили до країн «червоної зони», по приїзду з яких треба йти в ізоляцію. Україна внесла Чехію та Болгарію до списку країн «червоної зони», після приїзду з яких потрібно пройти двотижневу ізоляцію. Люди, які приїздять звідти в Україну, зобов’язані відбути двотижневу обсервацію або самоізоляцію, попередньо встановивши на свій смартфон додаток «Дій вдома».

Упритул до межового показника наблизилися Румунія та Сербія – там кількість заражень на 100 тисяч населення становить 39,3 та 38,6 відповідно.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин та «золоту середину»

5. У трьох львівських парках хочуть дозволити влаштовувати пікніки. У львівських парках наразі заборонено розводити багаття та смажити шашлик. Але у міськраді думають, як легалізувати деякі такі місця для барбекю. «За правилами багаття у парках розпалювати не можна і на Знесінні теж. Але я вважаю, що ця традиція шашликів і багать нікуди не дінеться. Я б виділяла в парках окремі місця під вогнища», – зазначила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Гарного Вам вечора! 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!