5 Головних новин. На Львівщині відкривають лікарні другої хвилі / Козловський та океанаріум

1959 0
Найважливіше за 10 серпня.
Фото: Darya Tryfanava FOR UNSPLASH

Фото: Darya Tryfanava FOR UNSPLASH

4. На Львівщині відкривають лікарні другої хвилі Covid-19. Львівська область перейшла поріг 50% заповненості ліжок хворими на коронавірус у лікарнях першої хвилі, тож у області для хворих відкривають лікарні другої хвилі.

Відкривати лікарні другої хвилі в Україні почали у червні. За даними МОЗ, лікарні першої хвилі на Львівщині заповнені на 52,48%.

Читайте також: Карантин не зупинив вірус. Що ми маємо з Covid-19 зараз

2. В області зафіксували 130 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 10 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 10 981 випадків. За весь період карантину одужали 2 936 людей, померли – 305.

Лабораторні центри провели 635 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 1 114.

В Україні за добу 1 008 нових хворих на Covid-19. Разом – 81 957 особи. Вилікувалися – 44 359 (плюс 387), а померло 1 922 (плюс 25).

3. Угорщина та Чехія. МОЗ оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон. У червоній зоні залишилися Албанія, Болгарія, Чорногорія, Польща. У зелену зону перемістилися Угорщина, Словаччина, Чехія, Австрія, Грузія, Литва, Канада. У зеленій зоні залишається Єгипет, Туреччина та Хорватія.

Читайте також: Чому Польщі вдалося зробити громадський транспорт якісним та що робити Львову

4. У будівлі, яку реконструював Григорій Козловський, відкриють океанаріум. На проспекті Шевченка, 8 у Львові відкриють океанаріум. Як свідчать дані з Фейсбук-сторінки закладу, відкрити його планують уже в серпні.

У 2017 році виконком Львівської міської ради видав містобудівні умови та обмеження Григорію Козловському та Валентині Свіщовій на реконструкцію нежитлових приміщень будинку №8 на проспекті Шевченка. У будівлі мали надбудувати третій та мансардний поверхи. Гранична допустима висота споруди – 18,1 м.

5. Новий фонтан перед Оперним театром у Львові відкриють наприкінці вересня. Новий фонтан на площі перед Оперним театром мають відкрити до кінця вересня.

Підрядники вже виконали всі інженерні роботи та почали замощувати площу. Паралельно з цим Галицька райадміністрація відремонтує частину алеї на проспекті Свободи, що веде від майбутнього фонтану до площі Підкови.

Читайте також: Російські спецслужби намагались завербувати львів’янку

Раніше представниця підрядної організації «Термобуд» Наталія Шевчук розповідала під час стріму Tvoemisto.tv, що площу перед оперним відкриють до Дня Незалежності, 24 серпня.

Гарного Вам вечора!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!