5 Головних новин. ЄС заборонив в'їзд українцям до 31 липня та у Львівському аеропорту робитимуть ПЛР-тести

2233 0
Найважливіше за 16 липня.
Фото: 5 канал

Фото: 5 канал

1. ЄС заборонив в’їзд українцям до 31 липня.  Заборону на в’їзд українців з туристичною метою в ЄС продовжили до 31 липня.  Рада Європейського Союзу оновила рекомендаційний список країн, мешканцям яких дозволять в’їзд у ЄС. Порівняно з попереднім списком від 30 червня, з переліку забрали Чорногорію та Сербію і не додали жодної нової країни.

Читайте також: Верховна Рада призначила голову Антимонопольного комітету. Що про неї відомо

2.  Верховна Рада змінила виборче законодавство. За проєкт закону проголосували 308 нардепів. Закон встановлює, що позачергові місцеві вибори, проміжні, перші, додаткові, проводитимуть двічі на рік – в останню неділю березня та останню неділю жовтня. Також у майбутньому можуть дозволити залучати до виборів електронні сервіси й інноваційні технології.

3. В області зафіксували 197 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 16 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 7 622 випадків. За весь період карантину одужали 1 242 людей, померли – 199.

За минулу добу лабораторні центри провели 1 144 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику – 496.

Читайте також: На потяги до Києва продаватимуть 100% квитків

В Україні за добу 848 нових хворих на Covid-19. Разом – 56 455 особи. Вилікувалися – 28 931 (плюс 800), а померло 1 445 (плюс 18).

4. Головою Нацбанку призначили Кирила Шевченка. За відповідне рішення проголосували 332 нардепи. Зокрема, депутати фракцій «Слуги народу», ОПЗЖ та «Батьківщина», а також груп «Довіра» та «За майбутнє». Водночас від цього призначення утримались фракції «Голос» та «Європейська солідарність» утримались.

Кирилу Шевченку 47 років. Він родом із Росії, навчався в Харкові. Встиг попрацювати в «Українському кредитному банку», банках «Аваль» і «Фінанси і кредит». У 2009 році був радником тодішньої прем’єр-міністерки Юлії Тимошенко.

Читайте також: Біля «Високого Замку» у Львові виявили незаконне будівництво церкви. Фото

5. У Львівському аеропорту почали робити ПЛР-тести на коронавірус. Лабораторіія Unilab робитиме ПЛР-тестування для дострокового припинення самоізоляції осіб, що перетнули державний кордон.

Сьогодні, 16 липня, 23 пасажири, які прилетіли з Лондона до Львова, уже зробили ПЛР-тести в аеропорту. Медична процедура разом з оформленням тривала 15 хв. Оплатити тест можна тільки через Інтернет-сторінку.

Гарного Вам вечора!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!