5 Головних новин. Обшуки у Львові у справі Славоміра Новака та смерть породіллі з Covid-19

6803 0
Найважливіше за 20 липня.
Фото: Lviv.Travel

Фото: Lviv.Travel

1. У Львові проводять обшуки у справі про корупцію колишнього керівника Укравтодору Славоміра Новака, затриманого у Польщі. «НАБУ і САП спільно з Центральним антикорупційним бюро Польщі (ЦБА) та Окружною прокуратурою Варшави проводять санкціоновані обшуки в Києві, Львові, а також на території Польщі в межах спільного розслідування діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: ПЛР-аналізи почала робити лабораторія Львівської лікарні швидкої допомоги

В офісі Укравтодору підтвердили проведення обшуків, зокрема у своїх структурних підрозділах, і додали, що забезпечують слідчим доступ до усієї необхідної інформації.

2. У Жовкві уночі на 20 липня померла 28-річна породілля, в якої підтвердили коронавірус. За словами головної епідеміологині Львівської області Наталії Тімко, жінка мала надмірну вагу, проте інші подробиці стану її здоров’я поки встановлюються.

Щодо дитини, то вона народилась через кесарів розтин на 27-му тижні і зараз у важкому стані перебуває у Львівській обласній клінічній лікарні.

3. В області зафіксували 115 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 20 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 8 115 випадків. За весь період карантину одужали 1 605 людей, померли – 209.

Читайте також: У Львові розповіли про стан 17-річного хлопця, який захворів на правець

За минулу добу лабораторії провели 532 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику – 162.

В Україні за добу 651 нових хворих на Covid-19. Разом – 59 493 особи. Вилікувалися – 31 439 (плюс 560), а померло 1 498 (плюс 13).

4. У Львові протестували власники барів і караоке-клубів. Перед будівлею облдержадміністрації сьогодні, 20 липня, відбувся протест проти заборони на роботу розважальних закладів і закладів харчування після 23:00. У акції взяли участь кілька десятків представників барів, караоке-клубів та інших закладів, які зазвичай працюють після 23:00.

Читайте також: Дослідження показали, що Оксфордська вакцина від Covid-19 дає результат

5. У місті відкрили інформацію про вільні місця в садках. Від сьогодні, 20 липня і до 19 серпня батьки матимуть змогу редагувати електронні заявки дітей у садки і переглядати інформацію про вільні місця кожної вікової групи в ЗДО. Станом на сьогодні у садочках міста є 875 вільних місць.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!