5 Головних новин. Підтоплені дороги на Львівщині та оновлена площа перед Оперним

1918 0
Найважливіше за 4 липня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

1. Через негоду на трьох трасах Львівщини заблокований проїзд. Йдеться про дороги місцевого значення Старява – Катино, Рожеве – Поляна, Гуманець – Райнова. На місця для усунення наслідків негоди виїхала техніка. Крім цього, через учорашню грозу на Старосамбірщині підтопило село Лопушниця.

Читайте також: Де на Львівщині найбільше хворіють на Covid-19. Статистика по районах

2. На Львівщині зафіксували 177 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 4 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 6 059 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 890 людей, померли – 159.

За вчорашню добу лабораторні центри області провели 980 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 500.

В Україні за добу 914 нових хворих на Covid-19. Разом – 47 677 особи. Вилікувалися – 21 155 (плюс 597), а померло 1 227 (плюс 15).

Читайте також: Як у домашніх умовах правильно утилізувати маски та рукавички

3. МОЗ оновило перелік країн, після повернення з яких потрібна самоізоляція. Зокрема, в «червону зону» увійшли країни, в яких, станом на 3 липня, показник захворюваності на коронавірус перевищує 40 на 100 тис. населення. Україна за захворюваністю також увійшла в «червону зону» з показником 59,7 на 100 тис. населення.

4. Відкрити оновлену площу, де має з’явитися сухий пішохідний фонтан, перед Оперним театром у Львові планують до Дня Незалежності. «Аналогів такого фонтану у Львові немає. Він буде і музичний, і світловий. Два рази на день – о 12:00 та о 18:00 – будуть відтворювати композиції. Композиції будуть львівських виконавців», – розповіла Tvoemisto.tv представниця підрядної організації «Термобуд» Наталія Шевчук.

5. Українці можуть неозброєним оком спостерігати парад планет. Особливістю цьогорічного параду є те, що у один ряд стануть всі планети Сонячної системи. Востаннє таке було у 1982 році.

Читайте також: У Львівській міськраді спростували свою ж заяву про заповненість міських лікарень

У нічному небі можна буде побачити Марс, Юпітер і Сатурн, а вранці – Венеру. Решта планет будуть недоступні людському оку. Парад планет триватиме впродовж тижня. Наступного разу такий парад очікують у 2161 та 2492 роках.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!