5 Головних новин. Посилять контроль за дотриманням карантину та консульство Польщі призупиняє роботу

2745 0
Найважливіше за 8 серпня.
Фото: Alina Fedorchenko FOR UNSPLASH

Фото: Alina Fedorchenko FOR UNSPLASH

1. МОЗ просить посилити контроль за дотриманням карантину. Міністр охорони здоров’я Степанов ініціюватиме посилення контролю за дотриманням карантинних заходів в Україні.

За словами міністра, за минулу добу в Україні – одразу два рекорди: за кількістю нових випадків (1489) і за кількістю госпіталізованих (294). Також він звернув увагу на високу кількість померлих за добу – 27 осіб.

Читайте також: Суд відправив під домашній арешт чоловіка, що насмерть збив відому львівську тренерку

2. Львівщина ввійшла до переліку областей-порушниць карантину. У Нацполіції заявили, що Львівщина – одна з областей-лідерів, де найчастіше порушують карантин.

Загалом із початку введення карантину поліцейські склали 21 628 адміністративних протоколів, пов’язаних з порушенням карантинних заходів.

3. В області зафіксували 154 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 8 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 10 726 випадків. За весь період карантину одужали 2 906 людей, померли – 299.

Читайте також: Помер професор Львівського медуніверситету Ігор-Григорій Ходак

Лабораторні центри провели 1 442 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 2 047.

В Україні за добу 1 489 нових хворих на Covid-19. Разом – 79 750 особи. Вилікувалися – 43 655 (плюс 600), а померло 1 879 (плюс 27).

4. Консульство Польщі тимчасово припиняє роботу через коронавірус. Зокрема з 10 серпня не прийматимуть візові анкети як у консульстві, так і у пунктах прийому візових анкет, заяви для отримання Карти Поляка та не прийматимуть громадян у інших не невідкладних випадках. Відновити видачу документів планують із 17 серпня.

Читайте також: Сьогодні та ще три дні у Львові перекриватимуть кілька вулиць через зйомки фільму. Як рухатиметься транспорт

5. ЄС знову не відкрив кордон українським туристам. Рада ЄС оновила список третіх країн, для яких рекомендується зняти обмеження на поїздки. Україна до цього переліку знову не потрапила. До оновленого переліку країн «зеленої» зони ввійшли: Австралія, Канада, Грузія, Японія, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай та Китай (за умови аналогічного дозволу).

Подорожі до ЄС для українців із туристичною метою заборонені щонайменше до кінця серпня.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!