5 Головних новин. Рада призначила вибори на 25 жовтня та після Албанії та Єгипту тепер не потрібна ізоляція

1422 0
Найважливіше за 15 липня.
Фото: Pinterest

Фото: Pinterest

3. Верховна Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня. Таке рішення під час пленарного засідання підтримали 326 народних депутатів.

Цього дня обиратимуть депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Вибори відбудуться за новим адміністративно-територіальним устроєм.

Читайте також: В Україні продовжать карантин ще на місяць, Але змінять умови

2. В області зафіксували 171 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 15 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 7 425 випадків. За весь період карантину одужали 1 187 людей, померли – 193.

За вчорашню добу лабораторні центри провели 1 187 ПЛР-тестів. У в роботу взяли 124 проби, залишок у холодильнику – 536 проб.

В Україні за добу 836 нових хворих на Covid-19. Разом – 55 607 особи. Вилікувалися – 28 131 (плюс 977), а померло 1 427 (плюс 15).

Читайте також: Чому на Сихові у Львові досі не почали будувати Палац спорту

3. На Львівщину приїхав глава ПЦУ митрополит Епіфаній. Зокрема, митрополит звершить Божественну Літургію на Святій Горі на Золочівщині. Окрім цього, він відвідав Меморіал Героїв Небесної Сотні у Львові.

«Зараз, коли перебуваю у Львові, вирішив, що таке місце потрібно відвідати, щоб віддати шану нашим Героям, завдяки яким без зброї в руках Україна обрала шлях європейського розвитку. І зараз ми повинні надалі рухатися цим шляхом і пам’ятати про ці жертви, які були покладені на вівтар нашої незалежності», – каже він.

4. Після повернення з Албанії і Єгипту тепер не потрібно проходити 14-денну ізоляцію. «Щойно Уряд змінив критерії щодо країн, які відносяться до «червоної зони». Тепер після повернення з Єгипту чи Албанії не проходити 14-денну обсервацію/самоізоляцію або робити тестування на Covid-19», – повідомив міністр інфраструктури Криклій.

Зокрема, Кабмін підвищив показник для визначення країн «червоної зони» з 40 до 55 на 100 тисяч населення.

Читайте також: МОЗ хоче знизити прохідний бал для іспитів студентів-медиків

5. Львівські бібліотеки відновили роботу у форматі видачі книжок. Як повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, робота відбуватиметься відповідно до всіх карантинних вимог. «Сподівається, що найближчим часом бібліотеки та медіатеки міста зможуть повноцінно працювати», – зауважив він.

Гарного Вам вечора!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!