5 Головних новин. Самбір у червоній Covid-зоні та зросла кількість важких пневмоній

6289 0
Найважливіше за 14 серпня.
Фото: Anastasiia Chepinska FOR UNSPLASH

Фото: Anastasiia Chepinska FOR UNSPLASH

1. У ЛОДА пояснили, чому Самбір потрапив у червону Covid-зону. «За останні 7 днів там є динаміка росту захворювань. Відповідно, три показники по Самбору відповідали критеріям червоної зони», – розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

Читайте також: Львів – уже не Епіцентр. Де на Львівщині найбільше хворіють на Covid-19

Ідеться про показники: заповненість лікарень, рівень тестувань та кількість нових хворих за 14 днів. Станом на 14 серпня у Самборі на Covid-19 офіційно захворіли 178 людей, а у Самбірському районі – 130.

3. В області зафіксували 184 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 14 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 11 658 випадків. За весь період карантину одужали 3 157 людей, померли – 318.

Лабораторні центри провели 1 549 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 901.

В Україні за добу 1 732 нових хворих на Covid-19. Разом – 87 872 особи. Вилікувалися – 46 797 (плюс 581), а померло 2 011 (плюс 19).

Читайте також: ВООЗ заперечує, що коронавірусом можна заразитися через їжу

3. У лікарнях Львівщини зросла кількість хворих на пневмонію. Їх лікують довше. За словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ореста Чемериса, щодня в опорні лікарні області госпіталізують 120-130 людей. Серед них зросла кількість важких пневмоній.

«Якщо ще місяць тому хворі перебували на стаціонарному лікування від 10 до 14 днів, зараз такі пацієнти потребують стаціонарного лікування від трьох до чотирьох тижнів», – пояснює він.

4. У Львові тестують новий фонтан на площі Двірцевій. Опісля тестування відбудеться облицювання біля самих мостиків фонтану. Відкриття фонтану-струмку заплановано ж на наступний тиждень.

Площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня торік. Вартість робіт, які виконує ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу.

Читайте також: В Україні знову змінили критерії поділу країн на «червону» та «зелену» зони

5. У Львові встановили ще три нові питні фонтани. Цього тижня працівники «Львівводоканалу» завершили їхнє встановлення на пр. Свободи (поруч із пам’ятником Тарасу Шевченку), на вул. Підвальній, поруч із Пороховою вежею, та на площі Митній.

Фонтани на пр. Свободи та пл. Митній є двосекційними і зручними для людей із обмеженими можливостями, а фонтан на вул. Підвальній має три секції. Третя – для собак.

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!