5 Головних новин. Штрафи за неносіння масок та Польща оплатить ПЛР-тести заробітчанам з України

2059 0
Найважливіше за 2 липня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

1. Які штрафи загрожують українцям за неносіння маски. Кабмін пропонує запровадити штраф у розмірі 170-255 гривень для фізичних осіб, які не носять маску в громадських місцях. Штрафи для юридичних осіб становитимуть 3400-5100 гривень. Зокрема це стосується власників закладів харчування, спортивних закладів або магазинів. Тепер цей законопроєкт та зміни до Кодексу про адмінправопорушення має розглянути Верховна Рада.

Читайте також: Чи справді Львівщина перейшла пік коронавірусу

2. На Львівщині зафіксували 152 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 2 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 5 730 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 863 людей, померли – 146.

За минулу добу проведено 1162 ПЛР-тести, з яких нових пробу було 924. Зі свіжих проб – 115 пацієнтів. Загалом в роботу взяли 540 проб, залишок у холодильнику – 1 200.

В Україні за добу 889 нових хворих на Covid-19. Разом – 45 887 особи. Вилікувалися – 20 053 (плюс 505), а померло 1 185 (плюс 12).

Читайте також: У Львові заборонили роботу нічних клубів

3. В Україні запрацював новий сервіс автоматичного призначення пенсій. Додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду не потрібно, а для користувачів, які ще не є пенсіонерами, сервіс дозволяє надати усю необхідну інформацію для призначення пенсії завчасно.

4. В Україні заборонили нараховувати штрафи і пеню за кредитами на карантині. Президент Зеленський підписав закон, який забороняє нараховувати штрафи за кредитами (позиками) в період карантину. Цей документ захищає позичальників від нарахування штрафів і пені за кредитами в період карантину та у 30-денний строк після його завершення.

Читайте також: Угорщина не відкриватиме кордони для країн за межами ЄС

5. Польща оплачуватиме тестування на коронавірус працівникам із України. «Вже з кінця травня такі поїздки виконують. Є кілька прикордонних переходів, через які громадяни України, які працюють у Польщі, мають робочу візу, контракт в Польщі, можуть приїхати», – сказав посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький.

При цьому за його словами, під час карантину українці можуть працювати, але в межах групи людей, з якою робітник приїхав до Польщі. Крім того, протягом восьми днів можливості такого робітника мандрувати Польщею обмежені.

Гарного Вам вечора!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!