5 Головних новин. У Львові запрацюють кінотеатри та кримінал через смерть 20-річної дівчини від Covid-19

5444 0
Найважливіше за 17 липня.
Фото: 4studio

Фото: 4studio

1. У Львові дозволили працювати кінотеатрам і концертним залам. Вони працюватимуть за окремим протоколом: не більше 50% наповнення, 1 людина на 5 кв. м площі приміщення та з дотримання окремого протоколу МОЗ.

Читайте також: У Львові запрацювали заклади дошкільної освіти. 5% дітей прийшли до дитсадків

Обласна комісія з ТЕБ і НС заклади культури не відкривала, втім місто посилається на постанову Кабінету Міністрів від 20 травня 2020 року зі змінами від 8 липня 2020 року.

2. В області зафіксували 132 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 17 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 7 754 випадків. За весь період карантину одужали 1 305 людей, померли – 203.

За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри в місті провели 783 ПЛР-тестів.

В Україні за добу 809 нових хворих на Covid-19. Разом – 57 264 особи. Вилікувалися – 29 769 (плюс 838), а померло 1 456 (плюс 11).

Читайте також: Зі Львова до Чернівців запускають прямий поїзд

3. У ВООЗ вважають, що на Львівщині слід посилювати карантин. Голова представництва цієї організації Ярно Хабіхт каже, що в цілому Україна готова до послаблення карантинних обмежень, та варто слідкувати за тим, як це відбувається на обласному, районному і місцевому рівнях.

«Дивився на статистику, такі регіони, як Львів, Львівська область, Чернівці, Закарпаття, Рівне – вони відповідають за половину всіх випадків. Тобто на національному рівні ми можемо послаблювати карантин, але в таких регіонах ці заходи мають бути посилені», – заявив він.

4. Верховна Рада затвердила на Львівщині 7 районів замість 20. Верховна Рада підтримала проєкт постанови Кабміну про ліквідацію 490 нинішніх районів і створення замість них нових. На Львівщині їх буде 7 замість 20-ти. Зокрема, Червоноградський, Золочівський, Львівський, Дрогобицький, Яворівський, Самбірський та Стрийський райони.

Читайте також: Де на Львівщині можна ловити рибу. Локації та правила

5. Поліція відкрила кримінал через смерть 20-річної дівчини від коронавірусу на Львівщині. Слідчі Стрийського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – позбавлення волі на строк до двох років.

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!