5 Головних новин. У школах відтермінували обов’язкові медогляди та допомога родинам загиблих вояків

1613 0
Найважливіше за 3 серпня.
Viktor Talashuk for Unsplash

Viktor Talashuk for Unsplash

1. На Львівщині на час карантину та 30 днів після його завершенн відтермінували обов’язкові медогляди для учнів і вчителів.

«Є постанова уряду №291 від 22 квітня 2020 року, до якої внесли зміни, що дозволяють педагогам працювати без проходження профілактичного медичного огляду у період карантину та протягом 30 днів після його закінчення. Станом на сьогодні – це точно до кінця вересня», – повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

Читайте також: ФОПам виплачуватимуть допомогу на дітей лише до вересня

2. В області зафіксували 138 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 3 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 9 921 випадків. За весь період карантину одужали 2 405 людей, померли – 267.

Лабораторні центри провели 845 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 813.

В Україні за добу 990 нових хворих на Covid-19. Разом – 73 158 особи. Вилікувалися – 39 876 (плюс 333), а померло 1 738 (плюс 13).

3. Перетинати «червону» коронавірусну зону можна лише на авто – МОЗ. На території «червової» коронавірусної зони припиняють роботу громадського транспорту, тож в’їжджати у місто чи область, де велика кількість хворих на коронавірус, можна лише на авто. Міністр охорони здоров’я Степанов каже, що у авто має бути не більше п’яти людей, за винятком дітей до 14 років, яких не враховують у кількість.

Читайте також: Радійте життю, але без масових гулянь або Чому Львів скоро опиниться у «червоній» зоні

4. Із 1 серпня 2020 року члени родин загиблих військовослужбовців будуть отримувати державну адресну допомогу до пенсійної виплати. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 3 серпня, на позачерговому засіданні Уряду.

Допомога виплачуватиметься тим членам родини, які втратили годувальника і розмір пенсії яких не досягає 7800 гривень. В разі, якщо пенсія призначається на двох і більше членів сім’ї, адресна допомога до пенсії встановлюється у сумі, що не досягає до 6100 гривень на кожного із зазначених членів сім’ї.

Читайте також: У Львові попрощалися з Андрієм Гергертом. Фото

5. Укрзалізниця припинила продаж квитків до Луцька і Тернополя й у зворотному напрямку, відповідно до рішень регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Пасажирам поїздів, які планували поїздку до цих міст, запропонували компенсацію повної вартості квитків та попросили з розумінням поставитися до ситуації, яка склалася.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!