5 Головних новин. Учителька зі Львова увійшла в ТОП-50 найкращих і чому слід відмовитися від масок з клапанами

1782 0
Найважливіше за 15 серпня.
Фото: Serge Fedynyak FOR UNSPLASH

Фото: Serge Fedynyak FOR UNSPLASH

1. Чому слід відмовитися від масок з клапанами видиху чи вентиляційними отворами. Роз’яснення Супрун. Центри з контролю та профілактики захворювань у США (СDС) оновили рекомендації щодо носіння масок. Так, не рекомендують використовувати маски з клапанами видиху чи вентиляційними отворами для щоденного носіння.

Читайте також: Як заповнені лікарні на Львівщині, де лікують хворих на коронавірус. Статистика

Аргументують це тим, що через клапан чи отвір все одно може виходити повітря, яке людина видихає під час розмови або ж чхання, кашлю, і таким чином людина, яка інфікована, може поширювати вірус далі.

2. В області зафіксували 166 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 15 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 11 824 випадків. За весь період карантину одужали 3 213 людей, померли – 324.

Лабораторні центри провели 1 194 ПЛР-тестів.

В Україні за добу 1 847 нових хворих на Covid-19. Разом – 89 719 особи. Вилікувалися – 47 430 (плюс 633), а померло 2 044 (плюс 33).

Читайте також: Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3. До рейтингу найкращих педагогів України ввійшла вчителька зі Львова. Престижна національна премія Global Teacher Prize опублікувала прізвища 50 найкращих вчителів України 2020 року. До переліку найкращих увійшла вчителька львівського ліцею Зоряна Тихойко.

Вона викладає історію, правознавство та громадянську освіту у ліцеї «Європейський», що на вул. Кульпарківській, 99 у Львові.

4. У Львові стартує прийом проєктів на п’ятий сезон громадського бюджету. Подача проєктів традиційно триватиме з 15 серпня по 15 вересня.

Цього року подавати та голосувати за проєкти Громадського бюджету Львова зможуть усі мешканці Львівської ОТГ.

За ініціативо активних дописувачів додали в заявку пункт «Команда проєкту». Тепер можна вказати усіх людей, які долучилися до втілення ідеї.

Читайте також: «Море» серед гір. Де позасмагати та поплавати у басейнах у Славську

5.Із наступного тижня центри зайнятості на Львівщині працюватимуть дистанційно.  Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні 13 серпня року віднесла Львівську область до помаранчевої зони, а місто Самбір – до червоної.

Тому із 17 серпня, аби запобігти поширенню коронавірусної інфекції, спеціалісти базових центрів зайнятості та філій Львівського ОЦЗ надаватимуть клієнтам тільки дистанційні послуги.

Гарного Вам вечора!

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!