5 Головних новин. В Україні не буде жорсткого карантину та картину художника зі Львова продали на Sotheby’s

2083 0
Найважливіше за 3 липня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

1. У МОЗ спростували слова прем’єра Шмигаля про те, що Україна може повернутись до жорсткого карантину. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного брифінгу сказав, що навіть за показника захворюваності на коронавірус у 60 пацієнтів на 100 тисяч населення, про повернення до жорсткого карантину – локдауну – не йдеться, адже в Україні запроваджено адаптивний карантин.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин та «золоту середину»

2. Голова ЛОДА вимагає закрити у Львові ресторани і фітнес-центри. Голова Львівської ОДА Максим Козицький вимагає скликати позачергове засідання Львівської міської комісії ТЕБ і НС та заборонити діяльність закладів громадського харчування, фітнес-центрів і спортзалів у місті.

3. На Львівщині зафіксували 152 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 3 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 5 882 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 873 людей, померли – 146.

Лабораторії протягом доби провели 1 053 ПЛР-тести, з яких нових проб – 744. З них – 114 хворих на Covid-19.

В Україні за добу 876 нових хворих на Covid-19. Разом – 46 763 особи. Вилікувалися – 20 558 (плюс 505), а померло 1 212 (плюс 27).

Читайте також: У Львові сильна злива паралізувала транспорт та затопила вулиці

На Львівщині підтвердили ще 11 смертей унаслідок коронавірусу. Хоча 11-х померлих додали до статистики сьогодні, 3 липня, пацієнти померли у період з 5 червня до 1 липня, а не за добу. Зокрема, у медичних закладах Львова померло 4 хворих, решта – у лікарнях районних центрів області.  

4. Що може бути із курсом валют через відставку голови Нацбанку Якова Смолія. Прогноз експерта. На думку економіста Ростислава Слав’юка, якщо і будуть коливання із валютою на ринку, то, скоріш за все, вони матимуть провокативний характер, оскільки заяву Смолій написав у переддень отримання додаткових запозичень. «Люди, до яких він близький, можуть зіграти на ринку, щоби його похитнути, але точно є адекватні професіонали, які б обійняли посаду голови Нацбанку, і вони навіть на кілька порядків вищі, ніж Смолій. Зараз це треба зробити», – каже експерт.

Читайте також: Євросоюз одобрив перший препарат для лікування коронавірусу

5. Картину львівського художника Івана Турецького продали на аукціоні Sotheby’s у секторі з Пікассо і Сезаном. Зазначається, що це був дебют художника на цьому аукціоні і не в регіональному секторі, а одразу серед світових майстрів. Ціна, за яку продали роботу, у сім разів перевищила початкову.

Гарного Вам вечора!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!