5 Головних новин. Вартість вакцини від Covid-19 та велопарковки у Львові

2354 0
Найважливіше за 26 липня.
Фото: Tours

Фото: Tours

1. У МОЗ назвали приблизну вартість вакцини від Covid-19. Вакцина від Covid-19, розроблена китайською компанією, орієнтовно коштуватиме 1000 гривень.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, в Україні спершу вакцинуватимуть лікарів, співробітників силових структур, людей похилого віку та людей із хронічними захворюваннями.

Читайте також: Як заповнені «коронавірусні» лікарні Львівщини. Статистика.

2. В області зафіксували 130 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 26 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 8 832 випадків. За весь період карантину одужали 1 964 людей, померли – 233.

За останню добу провели 761 ПЛР-тести.

В Україні за добу 920 нових хворих на Covid-19. Разом – 64 849 особи. Вилікувалися – 35 807 (плюс 310), а померло 1 605 (плюс 15).

3. Пересісти на велосипед. Чи потрібен Львову велопаркінг і хто ним має займатися.  У літній період львів’яни традиційно пересідають із авто та автобусів на велосипеди. Цього року велосипедистів побільшало ще й через карантин, оскільки громадський транспорт може перевозити тільки сидячих пасажирів.

Читайте також: 25% ПЛР-тестів можуть бути хибними

Чи є у Львові де безпечно припаркуватися та чи потрібен місту безпечний критий велопаркінг та наскільки у Львові розвинена веломережа, Tvoemisto.tv розпитало у фахівців та міських велоактивістів.

4. Львівській Політехніці хочуть запропонувати іншу ділянку під багатоповерхівку замість Лазаренка.  Існуючу територію будуть виставляти на громадський бюджет. «15 серпня стартує конкурс, якщо мешканці зберуть достатню кількість голосів, то зможуть отримати кошти з бюджету міста на облаштування всієї цієї території», – сказав мер Садовий.

Читайте також: Комедійні Трамп і Путін та терористи в Україні. Висновки тижня, що минув

5. Українські художники приїхали у Львів на щорічний графіті-фестиваль «Алярм». Цьогоріч фестиваль проводять 25-26 липня на п’яти локаціях. Більше тисячі квадратних метрів бетонних поверхонь планують перетворити на мистецькі об’єкти. Для створення графіті-полотен обрані підпірні стіни на вул. Дмитра Вітовського (Центральний парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького), вул. Академіка Сахарова (підпірна стіна вздовж трамвайної колії), вул. Княгині Ольги, 104, 116, опори трамвайних мостів на вул. Княгині Ольги та промислові фасади на вул. Панаса Мирного, 24.

Гарного Вам вечора!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!