5 Головних новин. Від Covid-19 померла 28-річна жінка та у Самборі люди вийшли на протест

5062 0
Найважливіше за 17 серпня.
Фото: Michał Lis FOR UNSPLASH

Фото: Michał Lis FOR UNSPLASH

1. У Львові внаслідок ускладнень від Covid-19 померла 28-річна жінка. Вона лікувалася в обласній інфекційній лікарні. Медики, на жаль, не змогли її врятувати.

Він зазначив, що у неї були супутні захворювання. «Вона лікувалася там тривалий час разом із сім’єю, але, на жаль, вона померла», – повідомив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

Читайте також: У світі виробили рекордну кількість вакцин від грипу. Для чого і чому це важливо

2. В області зафіксували 128 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 17 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 12 079 випадків. За весь період карантину одужали 3 261 людей, померли – 334.

Лабораторні центри провели 592 ПЛР-тестів. У холодильнику залишається 306 проби.

В Україні за добу 1 464 нових хворих на Covid-19. Разом – 92 820 особи. Вилікувалися – 48 164 (плюс 342), а померло 2 089 (плюс 21).

3. У Самборі на Львівщині люди вийшли на протест проти карантинних обмежень. Вони виступають проти обмежень через те, що місто віднесли до червоної зони епіднебезпеки через поширення коронавірусної інфекції.

Читайте також: В Уряді весілля і релігійні обряди вважають причинами спалаху Covid-19 на Заході України

За даними лабораторного центру МОЗ у Львівській області, у Самборі станом на ранок 17 серпня лабораторно підтверджено 182 випадки інфікування коронавірусом.

4. СБУ затримала організатора підпалу авто журналістки Галини Терещук у Львові. Прокурори готують клопотання про обрання міри запобіжного заходу.

11 лютого 43-річному старшому оперуповноваженому кримінальної поліції, майору Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області повідомили про підозру, у змові із замовником, підшукуванні виконавця, підбурюванні його до вчинення злочину та, зрештою, передачі коштів за виконану «роботу». Тоді його оголосили у розшук.

Читайте також: У Львові стартували зйомки фільму «Я, «Побєда» І Берлін». Фото, відео

5. У Львові у Стрийському парку вилупились двоє пташенят чорних лебедів. «Лебедина пара – лебідь-тато та лебідка-мама – уперше вивели потомство. Молоді батьки турботливо опікають своїх дитинчат. Велике прохання – не турбувати та не підгодовувати малят, адже зараз їм потрібна тиша та спокій», – ідеться у повідомленні на фейсбук-сторінці парку.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!