5 Головних новин. ЄС знову не відкрив кордони українцям та у монахів Унівської лаври виявили Covid-19

2074 0
Найважливіше за 30 липня.
Viktor Talashuk for Unsplash

Viktor Talashuk for Unsplash

1. У монахів Святоуспенської унівської лаври виявили коронавірус. Через це вільний доступ до монастиря закривають. Як повідомив синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ Юстин Бойко, хворі монахи перебувають під наглядом медиків.

2. ЄС знову не відкрив кордони українським туристам. Офіційний документ опублікували на сайті Ради Євросоюзу 30 липня.

Читайте також: У Львові відкрили перший музей історії міста. Фото, Відео

Подорожі до ЄС для українців із туристичною метою заборонені щонайменше до середини серпня. Порівняно з попереднім списком від 16 липня, з переліку забрали Алжир і не додали жодної нової країни.

3. В області зафіксували 131 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 30 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 9 379 випадків. За весь період карантину одужали 2 256 людей, померли – 255.

За вчорашню добу лабораторні центри провели 1 134 ПЛР-тести. Залишок проб у холодильнику – 1 154.

Читайте також: Коли запустять електронну чергу на пункті пропуску «Краковець»

В Україні за добу 1 197 нових хворих на Covid-19. Разом – 68 974 особи. Вилікувалися – 38 154 (плюс 760), а померло 1 673 (плюс 23).

4. У Львові знову закрили ринок біля універмагу на вулиці Володимира Великого, 59 через порушення карантину. Зазначається, що поліція неодноразово фіксувала порушення на території ринку карантинних заходів. Тому комісія вирішила припинити діяльність ринку від завтра, 31 липня.

Читайте також: Як львів’яни платитимуть за газ після 1 серпня

5. У 6-річної дівчинки з Львівщини виявили хворобу, схожу на синдром кавасакі і пов’язану з Covid-19. Раніше цю хворобу не фіксували в Україні. Більше того, у світі його почали виявляти у дітей вже після поширення Covid-19. Йдеться педіатричний мультисистемний запальний синдром, який за симптомами подібний на рідкісну хворобу Кавасакі, яка вражає судини у дітей та призводить до порушення серцевої діяльності.

Гарного Вам вечора!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!