5 Головних новин. Змінюються правила виклику «швидкої» та на яких дорогах Львівщини з'явиться Trucam

2335 0
Найважливіше за 29 липня.
Viktor Talashuk for Unsplash

Viktor Talashuk for Unsplash

1. В Україні реформують екстрену медичну допомогу та поділять виклики на чотири категорії. За словами в.о керівника центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрія Васька, в країні оновили протоколи надання екстреної допомоги та правила виклику бригади екстреної допомоги. Фінансування ектренки збільшать на близько 30%.

Читайте також: Ще одну частину вулиці Хмельницького у Львові закривають на ремонт. Схема об’їзду

«Для людей зміниться те, що буде чітка дефініція, які стани підлягають виклику, а в яких станах швидка може не виїжджати. Категорії пацієнтів, які негайно підлягають виклику швидкої, лишаються ті, що й колись. Просто колись була дефініція «неекстрений виклик», коли де-факто на швидкі були покладені невластиві їм функції», – розповів Васько.

2. В області зафіксували 149 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 29 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 9 249 випадків. За весь період карантину одужали 2 185 людей, померли – 249.

За вчорашню добу лабораторні центри провели 1 055 ПЛР-тестів.

В Україні за добу 1 012 нових хворих на Covid-19. Разом – 67 957 особи. Вилікувалися – 37 974 (плюс 650), а померло 1 650 (плюс 21).

Читайте також: У ЦНАПАХ Львова з’явилась нова послуга реєстрації транспорту. Як скористатись

3. Замість «пакунку малюка» породіллям видаватимуть гроші. Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою замість «пакунку малюка» породіллям видаватимуть соціальну банківську картку з 5 тисячами гривень на рахунку. Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання 29 липня.

4. На львівській багатоповерхівці намалювали мурал із Андреєм Шептицьким. Відео. На муралі митрополита Андрея Шептицького зображено двобічно: з однієї сторони – як молодого графа та мецената, а з іншої – як мистецького та громадського діяча. Над муралом працювали художники Святослав Владика, Валентин Гричишов, Наталія Пальчинська, Микола Куцик, Ольга Дмитрук, Глафіра Щербак та група Sacred Universe.

Читайте також: Хто та де може претендувати на безкоштовну трансплантацію у Львові

5. Ще на дев’яти ділянках доріг Львівської області використовуватимуть Trucam. Перелік. Зокрема поліцейські користуватимуться пристроями ще на трьох ділянках траси Київ – Чоп: 437-4850 км, 488-490 км, 585-586 км, на трасі Львів – Рава-Руська (128-191 км), Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів (428-432 км), Львів – Самбір – Ужгород (відрізки 84-116 км та 131-139 км), КПП «Смільниця – Старий Самбір» (1-17 км), Львів – Пустомити – Меденичі (7-14 км).

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!