5 Головних новин. Змішана форма навчання у школах з 1 вересня та 42 країни відкриті для України

3275 0
Найважливіше за 13 серпня.
Фото: Kristy Kravchenko FOR UNSPLASH

Фото: Kristy Kravchenko FOR UNSPLASH

1. Змішаний формат навчання з 1 вересня. Чи готові до цього львівські школи. Т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет найбільш ймовірним сценарієм навчання з 1 вересня назвав змішане навчання. Зокрема, для того, аби школи могли функціонувати в такому режимі, потрібні гроші на повноцінне обладнання. Тут чиновник сподівається »на батьків, які допоможуть школам».

Читайте також: Будуть протести? Чому цього року можуть не відбутися вибори до райрад

Обладнання, яке анонсують в Міносвіти, – це звичайний комп’ютер або ноутбук, інтерактивна дошка. Нічого спеціального, за словами головної освітянки Львова Зоряни Довганик, для дистанційного навчання не треба.

2. В Україні розпочався прийом заяв на вступ до вишів. 13 серпня почали приймати електронні заяви від абітурієнтів, які вступають до вишів на навчання за програмами бакалавра (наскрізного магістра) після 11 класів.

Подати заяви онлайн можна через електронні кабінети до 22 серпня (до 16 серпня для вступників, які проходять творчі конкурси або складають вступні іспити замість ЗНО у виші, але не зробили цього у період з 1 по 12 серпня).

3. В області зафіксували 166 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 13 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 11 474 випадків. За весь період карантину одужали 3 101 людей, померли – 314.

Читайте також: У зимовому сезоні Skyup планує літати зі Львова у п’ять міст

Лабораторні центри провели 1 401 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 741.

В Україні за добу 1 592 нових хворих на Covid-19. Разом – 86 140 особи. Вилікувалися – 46 216 (плюс 530), а померло 1 992 (плюс 22).

4. Кордони для українців уже відкрили 42 країни. Перелік. Упродовж минулого тижня кордони відкрили Вірменія, куди можна прибути за умови 14-денної самоізоляції, Буркіна-Фасо, Тоґо та Республіка Чад.

Залишають відкритими кордони Болгарії, Словенії, Мальдівів, ОАЕ, Ірландії, Еквадору, Ямайки, Камбоджі, Коморських островів, Пакистану, Пуерто-Рико, Туреччини, Сербії, Албанії, Чорногорії, Хорватії, Білорусі, Великої Британії, США, Єгипту, Мексики, Тунісу, Багамських островів.

Читайте також: У Львові стартують зйомки фільму «Я, «Побєда» і Берлін». Які вулиці перекриватимуть

5. У ведмежому притулку «Домажир» біля Львова буде двоє нових ведмедів. Міністерство юстиції конфіскувало ведмедів Потапа та Аню у Покровському звіринці.

Ще одного конфіскованого бурого ведмедя передадуть у Національний природний парк «Синевир», а гімалайську ведмедицю – міжнародному благодійному фонду «Збережи дикість». Окрім того, Мін’юст конфіскував трьох левів, які надалі житимуть у благодійному фонді «Нейтон».

Гарного Вам вечора!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!