5 Головних новин. Знову змінився поділ на карантинні зони та в'їзд в Єгипет знову з ПЛР-тестом

1984 0
Найважливіше за 20 серпня.
Фото: Nico Benedickt FOR UNSPLASH

Фото: Nico Benedickt FOR UNSPLASH

1. З 24 серпня знову змінюють поділ України на карантинні зони. Чи будуть зміни для Львівщини. До «червоної» зони віднесуть: місто Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області; місто Самбір Львівської області; місто Біляївка Одеської області; міста Дубно та Острог, Костопільський, Радивилівський та Рівненський район Рівненської області; місто Чернівці, Заставнівський та Кіцманський район Чернівецької області.

Читайте також: Нахабність вражає. Чому незаконне будівництво на річці Кам’янка досі триває

Львів, як і більша частина області, увійшли до «помаранчевої» зони.

2. В області зафіксували 183 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 20 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 12 631 випадків. За весь період карантину одужали 3 551 людей, померли – 344.

Лабораторні центри провели 1 595 ПЛР-тестів. У холодильнику залишається 742 проби.

В Україні за добу 2 134 нових хворих на Covid-19. Разом – 98 537 особи. Вилікувалися – 50 441 (плюс 704), а померло 2 184 (плюс 40).

Читайте також: Сесію Львівської міськради перенесли через коронавірус у депутатів та посадовців.

3. Львівська обласна лікарня з 26-го серпня почне приймати хворих на коронавірус. «Лікарня внесена у перелік «ковідних». У терапевтичне відділення вже провели кисень, завершується поточний ремонт палат і з 26-го серпня туди почнуть госпіталізовувати перших хворих. Зараз головний лікар закінчує контрактування з НСЗУ», – розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

4. Як українські і польські фахівці спільно реставрують фасад Гарнізонного храму у Львові. У Львові із червня триває реставрація фасаду Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла або, як його ще називають, костел Єзуїтів. Він внесений до реєстру пам’яток.

За словами керівниці управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, до виконання готувалися довго. Документи робили спільно з польськими колегами, що проводили дослідження каменю і тиньку

Роботи на об’єкті проводитимуть лише в теплу пору. Частину завершать до жовтня цього року, а іншу – до кінця жовтня 2021-го.

Читайте також: Суди дозволили забудувати сквер на Горбачевського

5. Для в’їзду в Єгипет із 1 вересня усім туристам потрібно буде здати ПЛР-тест на коронавірус. Прем’єр-міністр Єгипту Мустафа Мабдулі заявив, що таке рішення ухвалено через зростання кількості хворих на Covid-19 у деяких країнах.

Водночас він не уточнив, за який час перед перетином кордону потрібно здати тест.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!