5 фільмів про джаз і джазових музикантів

2400 0
Сьогодні – Міжнародний день джазу.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 30 квітня, світ відзначає Міжнародний день джазу. Tvoemisto.tv підготувало підбірку фільмів про цей різновид музики.

Народжений бути сумним/Born to Be Blue, драма, 2015

Фільм розповідає історію життя американського джазового музиканта Чета Бейкера, зокрема про період у кінці 1960-х років, коли його кар'єра була під загрозою через втрату передніх зубів після пограбування

Улюбленець/De-Lovely, мюзикл, 2004

Коул Портер – один з найвідоміших композиторів в США. Ця біографічна стрічка повідає про події його життя. У ньому було всього три серйозні захоплення, справжніх пристрастей: виступи перед публікою, творчий процес створення музики і кохання до дружини – видатної особистості Лінди Лі.

В ім'я любові або країни: історія життя Артуро Сандоваля/For Love or Country: The Arturo Sandoval Story, драма, 2000

Біографічна драма режисера Джозефа Сарджента про великого джазового трубача Артуро Сандоваля, роль якого виконав Енді Гарсіа. Картина розповідає про його життя на Кубі і нелегкий вибір, який музикантові довелося зробити — між любов’ю до музики і дружини і любов’ю до Батьківщини.

Одержимість/Whiplash, драма, 2014

Це історія молодого барабанщика Ендрю, який потрапляє у відомий окрестр Нью-Йорка під керівництвом диригента Флетчера. Просте бажання виступати переростає в одержимість і вчитель-диригент починає виснажувати Ендрю репетиціями. Незабаром у Ендрю не залишається часу ні на сон, ні на їжу. Музикант хоче охопити те, що знаходиться за межею талановитої, але все ж звичайної людини.

Душа/Soul, мультфільм, 2020

Шкільний вчитель музики Джо Гарднер марить джазом і понад усе мріє про сцену. Наближається день, коли це стане реальністю і він зможе проявити свій талант. Та стається нещасний випадок. Душа Джо відокремлюється від тіла та потрапляє у дивне місце. Тут живуть душі, які ще не прийшли в наш світ. Спершу вони мають пройти навчання та обрати собі улюблену справу, і лише потім оселитися у новонародженій дитині. Тут Джо знайомиться з душею на ім’я 22 (Тіна Фей). І вона зовсім не розуміє, що їй насправді подобається.

Читайте також: День джазу. Львів'ян запрошують на онлайн концерт із Leopolis Jazz Fest 

Нагадаємо, що сьогодні, 30 квітня, львів'ян закликають відсвяткувати Міжнародний день джазу у компанії відомого американського піаніста, аранжувальника Майкла Абене та біг-бенду українських музикантів разом із Leopolis Jazz Fest. Тvoemisto.tv транслюватиме концерт Майкла Абене 30 квітня, о 20.00 годна своїй Фейсбук-сторінці та на Ютуб-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!