5 лекцій та семінарів цього тижня у Львові

2522 0
Цікаві розмови про перспективи українського кіно, історію джазу та народної медицини чекають на львів'ян цього тижня. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із переліком лекцій та семінарів, які можна відвідати найближчим часом.
Фото: theairspace.net

Фото: theairspace.net

Семінар на тему "Імперська лояльність: зустріч з професором Даніелем Уновським"

Коли і де: 09 грудня, 18:00, Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6)

Відомий американський історик Габсбурзької монархії, й зокрема підавстрійської Галичини, розповість про його дослідження імперської лояльності та національної ідентичності у Центральній Європі напередодні Першої світової війни. Історик зосередиться на тому, як сьогодні досліджують, пишуть і викладають про імперії, націоналізми та появу новочасного суспільства. Зустріч проведе Остап Середа, доктор філософії Центральноєвропейського університету та завідувач відділу нової історії України Інституту українознавства ім. І. Крипякевича НАН України.

Семінар на тему "Історія народження свічки"

Коли і де: 10 грудня, 14:00, Львівська свічкова мануфактура (пл. Музейна, 1)

Про історію створення свічки та нюанси її виготовлення в домашніх умовах розкажуть у Львівській свічковій мануфактурі. До семінару можуть долучитись як дорослі, так і діти. На завершення розмови про подарунок всіх часів присутні матимуть змогу виготовити свічку власноруч.

Лекція на тему «Знайдеш в аптеці»

Коли і де: 11 грудня 2014, 18:00, Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6)

Вільна лекція від професора юдаїки та єврейської історії Йоханана Петровського-Штерна присвячена народній медицині, яка поєднала ранньомодерну магію з популярною в Польщі фармакологією Парацельса. Науковець із Чиказького Північно-західного університету розповість про спільну царину польско-єврейських вірувань і уявлень про людську фізіологію. Учасники лекції дізнаються багато цікавого про єврейських шаманів та навіть зможуть у них запозичити деякі рецепти ліків.

Лекція Рубена Мелконяна «Джаз. Геополітика. Бізнес. Особистості. Особистий погляд на історію джазу в Америці»

Коли і де: 11 грудня, 19:00, Арт-кав’ярня «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35)

Про історію Музики Свободи нетривіально та захоплююче обіцяє розповісти харківський тренер та консультант Рубен Мелконян. «Говорити про музику — це те саме, що співати про архітектуру» — нагадує Рубен Мелконян слова Телоніуса Монка і обіцяє мало слів та багато джазу. Відомий бізнес-тренер та бізнес-консультант як на території України, так і поза її межами називає джаз одним із найбільших своїх захоплень. Результатом цієї пристасті і є лекція «Джаз. Геополітика. Бізнес. Особистості…» , з якою Рубен Мелконян ознайомить меломанів Львова.

Безкоштовні лекції та майстер-класи "Lviv Film Meetings"

Коли і де: 13 грудня-14 грудня, 10:00, (Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17)

Провідні продюсери, сценаристи, юристи, чиновники  і режисери України обговорять у Львові майбутнє кіно та кінопроцесу в країні локально і глобально. До обговорення можуть безкоштовно долучитись усі охочі, але потрібно попередньо зареєструватись. Також учасники відвідають лекції та майстер-класи, а як підсумок 22 грудня відбудеться перший показ окремих кінопроектів. Серед запрошених директор "Oleksandr Dovzhenko National Centre" Іван Козленко, засновник "Arthouse Traffic" Денис Іванов та деякі інші.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!