5 найочікуваніших українських кінопрем’єр 2015-го

5094 0
Кіномани із особливим нетерпінням чекають прийдешнього року. Адже із собою він обіцяє принести новий сезон серіалу «Шерлок» і чергову історію про пригоди «агента 007». Проте український кінематограф теж приготував чимало новинок для своїх поціновувачів. Tvoemisto.tv підготувало топ-5 найочікуваніших кінопрем’єр українського виробництва.

БРАТИ: ОСТАННЯ СПОВІДЬ

Прем'єра: січень 2015 р.

Цю біографічну історію про двох гуцулів знімали у Карпатах. Все життя братам приходилось ділити матір, іграшки, право називатися кращим, одну жінку, одного сина. Та в їхньому житті сталася подія, після якої вони не говорили 40 років… Що змусить братів, для яких сенс життя –  боротьба, помиритись дивіться вже цієї зими. Варто зазначити, що на Московському міжнародному кінофестивалі 2014 року картина отримала відразу два призи: «Срібний Георгій» за найкраще виконання жіночої ролі Наталією Половинкою та Приз журі російської кінокритики.

                

ТОЛОКА

Прем'єра: березень 2015 р.

Цей український історичний фільм є нічим іншим, як екранізацією Шевченкового вірша «У тієї Катерини хата на помості…». Режисер — Михайло Іллєнко.
У фільмі йтиметься мова про жінку, яка пообіцяла свою прихильність тому, хто визволить із турецької неволі її брата. Як виявилося згодом, не брата, а коханого. За цю брехню у шевченківській Катерині відрубали голову, але в іллєнківській екранізації вона не помре від шаблі ревнивого козака. Натомість доживе до старості та народить доньку. Дія ж стрічки триватиме 400 років, аж до наших часів. Стрічка охоплює 14 важливих фрагментів історії України.

 

Читайте також: Топ-30 фільмів, що створюють різдвяний настрій. Частина 1

 

НЕЗЛАМНА

Прем'єра: квітень 2015 р.

Це реальна історія Людмили Павличенко - легендарної жінки-снайпера. Солдати йшли в бій з її ім'ям на вустах, а вороги влаштували на неї полювання. На полі битви вона бачила смерть і страждання, але найсерйознішим випробуванням для неї стала любов, яку у неї могла забрати війна... Творці фільму характеризували його як психологічний байопік* про трагічну долю жінки на війні.

Любов під нескінченним вогнем противника, дружба з Елеанорою Рузвельт, виступ на конференції, що вплинув на результат Другої Світової Війни, бажання жити і страх втратити кохану людину – це далеко не все, що поклала на її тендітні плечі війна.

 

ГНІЗДО ГОРЛИЦІ

Прем'єра: весна 2015-го

Український фільм про проблему міграції. Історія молодої заробітчанки із Буковини перегукується із тисячами аналогійних історій по всій Україні. Стрічка психологічно напружена, інколи навіть до скреготу зубів. Адже у ній говориться про проблеми, про які у сім’ях заробітчан прийнято мовчати.

Фільм Тараса Ткаченка вже отримав на Міжнародному кінофестивалі в Одесі приз в секції Work in progress. Кілька років тому сценарій картини також переміг в одній з номінацій «Коронації слова».  

 

МАКСИМ ОСА

Прем'єра: невідомо

«Максим Оса» — український історичний детектив режисера Олексія Мамедова за мотивами коміксу Ігоря Баранька «Максим Оса: Людина з того світу». Це перша в історії українського кінематографа екранізацією коміксу.

Головним героєм стрічки є козак-відлюдник. З Січі його посилають розслідувати вбивство, що сталося в панському домі. І ось…вересень 1636 року. Хорунжий Корсунського полку Максим Оса сидить над власною могилою, п'яту добу п'є горілку та думає: звідки могила, якщо він живий?

Перший етап зйомок відбувся в Кам'янець-Подільському, у Хотині та у лісах під Києвом. Навесні запланований другий знімальний період. Його хочуть відзняти в Іспанії.

 

*Байопік  — кінематографічний жанр і одночасно біографічний фільм, що розповідає про долю знаменитої або відомої особистості.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!