5 найважливіших рішень сесії Львівської міськради

2990 0
У четвер, 18 вересня, у Львові пройшла чергова сесія Львівської міської ради. На засіданні обговорили багато важливих для міста та львів’ян питань, однак не щодо усіх з них позиція депутатського корпусу була консолідована. Tvoemisto.tv підготувало перелік найважливіших питань, які сьогодні вирішували міські обранці.

1. «Супутник» залишиться кінотеатром, а Левандівський парк не забудовуватимуть. Депутати прийняли ухвалу про реорганізацію державного комунального підприємства кінотеатру «Стрілець» («Супутник») на вул. Повітряній, 20 (Левандівка). Цей кінотеатр після реорганізації стане ЛКП «Культурно-мистецький центр «Супутник» зі збереженням функцій кінотеатру. Раніше довкола кінотеатру розгорнувся скандал, мешканці Левандівки побоювались, що кінотеатр можуть перепрофілювати чи приватизувати.

Крім цього, депутати розширили межі парку «Левандівський». Йдеться поро територію поряд з кінотеатром «Супутник», де приватні особи мали намір збудувати житловий будинок. Парк розширили за рахунок земельної ділянки орієнтовною площею 0,0583 га на вул. Повітряній,16-а та вул. Повітряній, 22. Ріше мешканці заявляли, що цю землю незаконно було вилучено з меж парку, аби забудувати її. Представник ініціативної групи мешканців Левандівки Олександр Агашков пояснив tvoemisto.tv, що ця ухвала допоможе зупинити забудову території парку, чого й прагнули люди.

2. У Львові таки буде пам’ятник Митрополиту Шептицькому. Депутати прийняли ухвалу про спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому та створення площі святого Юра навпроти храму на Святоюрській горі у Львові. Відповідно до ухвали, до наступного сесійного засідання міськради треба вирішити два питання. Зокрема, потрібно внести пропозицію перенесення траси наявної дороги у бік корпусів Національного університету «Львівська політехніка» для відновлення пл. Св Юра. А також – передбачити підготовку проекту ухвали про вилучення частини території існуючого скверу для загальноміських потреб під будівництво відрізки перенесеної автомобільної дороги у майбутньому. Сам пам'ятник повинен з'явитися у місті вже наступного року.

3. Додатковий мільйон на військових. Львівська міськрада передбачила ще 1 млн грн з бюджету Львова на матеріально-технічне забезпечення армії. Ще 200 тис. грн депутати передбачили на перевезення учасників АТО у межах ротації та на перевезення поранених. Окрім того, додатково 124 тис. грн заплановано на матеріальні допомоги учасникам АТО.

4. 400 тис. грн на лікування у Львові постраждалих майданівців. Львівська міськрада внесла зміни до бюджету міста на 2014 рік, збільшивши доходи та видатки на суму 820 тис. грн. 400 тис. гривень з них буде виділено комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги та комунальній 8 міській клінічній лікарні м. Львова забезпечення лікування та реабілітації осіб, що постраждали внаслідок (під час) Революції Гідності.

5. 4 релігійні організації звільнили від сплати податку на нерухомість.

Мова йде про:

Львівську провінцію Чину найсвятішого Ізбавителя УГКЦ – за житлові будинки на вул. І. Франка, 56 та вул. І. Франка, 58.

Монастир святого Альфонса Львівської провінції Чину Найсвятішого Ізбавителя УГКЦ – за житловий будинок на вул. Замарстинівській, 179.

Святопокровський жіночий монастир Студійського Уставу УГКЦ – за квартиру №3 на вул. Вічевій, 2.

Українську Провінцію Згромадження сестер Місіонерок Найсвятішого Ізбавителя УГКЦ – за житловий будинок на вул. Лісній, 19-а.

При цьому пільги зі сплати податку не застосовуються щодо об’єктів житлової нерухомості у випадку, якщо їх, впродовж звітного періоду використовують з метою одержання доходів.

P.S.

Резонансне питання про перенесення ринку "Санта Барбара" відклали. У зв'язку з будівництвом трамваю на Сихів міськрада виділила підприємцям іншу ділянку на вул. Антонича. Однак торговці вимагають перенесення своїх павільйонів на ту ділянку, яку самі запропонували – біля поліклініки на вул. Скрипника. Для того, аби це зробити слід змінити генплан міста, яким на Скрипника передбачено будівництво підземного паркінгу та пішохідного бульвару.

Крім того, депутатам Львівської міськради забракло одного голосу для скасування рішення виконкому від 5 вересня 2014 року «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів» (45 з 46-ти необхідних). Відповідно до цього рішення у Львові встановлено нові тарифи на послуги з вивезення побутових відходів. Тариф для населення зріс на 41%. Вартість послуги в середньому зростає на 6 грн на місяць.

За матеріалами ZIK та ZAXID.NET


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!