5 рішень сесії у Львові: гроші на тепло та будинок для військових

2825 0
Tvoemisto.tv зібрало 5 важливих для міста і львів’ян рішень сьогоднішньої сесії Львівської міської ради. Вони стосуються будівництва трамвайної колії на Сихів та житла для учасників АТО, теплопостачання та інших питань, що цікавлять мешканців.

1. Ринок «Санба-Барбара» досі без землі. Підприємці з ринку «Санта-Барбара» наразі не отримають ділянку на вул. Скрипника, оскільки сьогодні, 20 листопада, міські депутати не змогли подолати вето міського голови на ухвалу про виділення ТзОВ «Сихівська народна торгівля» (ринок «Санта-Барбара») земельної ділянки площею 0,5 га на перехресті проспекту Червоної Калини – вул. Скрипника для перенесення ринку з пр. Червоної Калини, 109 у зв’язку з будівництвом трамвайної колії на Сихів.

Як пояснив міський голова Львова Андрій Садовий, причиною для ветування ухвали, якою раніше депутати вирішили надати землю цьому ТзОВ, стало те, що до цього на ділянку претендувало комунальне підприємство «Муніципальна дружина». З його слів, було запропоновано надати земельну ділянку ЛКП, аби пізніше підприємці ринку «Санта-Барбара» змогли підписати угоди із ЛКП і почали облаштовувати там ринок. Однак це рішення не влаштовувало підприємців і депутатів.

Водночас власниця кафе на вулиці Навроцького,1, яке мають знести через будівництво колії на Сихів, отримала сьогодні взамін іншу земельну ділянку – на вулиці Шевченка, 42.

2. Буде будинок для учасників АТО. Депутати погодили управлінню капітального будівництва міста виділення земельної ділянки під будівництво багатоповерхового будинку за адресою вул. Липинського, 6а для міліціонерів та учасників АТО. Земельну ділянку площею 0,26 га буде передано під будівництво багатоповерхівки, ділянку площею 0,01га – для обслуговування центрального теплового пункту і ділянку площею 0,02 га – під облаштування дитячого майданчика.

3. Взимку без тепла львів’яни не залишаться. Депутати прийняли зміни до бюджету міста, згідно з якими Львів отримає 5,8 млн грн субвенцій з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах за тепло і гарячу воду. Заборгованість виникла через невідповідність фактичної вартості теплової енергії та послуг з водопостачання та водовідведення з тарифами, що затверджувались органами влади. Тобто, держава компенсує цю різницю.

4. Львів довше віддаватиме кредит ЄБРР. Депутати погодили умови реструктуризації кредитів ЄБРР для реалізації проектів модернізації міської інфраструктури. Зокрема йдеться про реструктуризацію кредитної заборгованості від ЄБРР ЛКП «Львівелектротранс». Кредит було отримано як інвестицію в інфраструктуру громадського транспорту та послуг у Львові, у тому числі на оновлення парку трамваїв, оновлення інфраструктури трамвайного сполучення, реконструкцію депо і підвищення його енергоефективності. Обсяг та валюта кредиту, яка підлягає реструктуризації – 11,25 млн євро. Термін, на який продовжується кредит з 2014 року – 10 років з пільговим періодом один рік. Схема погашення кредиту – 18-ма рівними (або максимально рівними) платежами кожні шість місяців після завершення періоду дії зобов’язань щодо надання коштів.

Такі ж умови реструктуризації погоджено і щодо залученого у ЄБРР кредиту ЛКП «Львівавтодор», мета якого – інвестиції у реконструкцію міських вулиць та пов’язаних мереж, поліпшення інфраструктури громадського транспорту вздовж трамвайних ліній №2 і №6, у тому числі оновлення рейкової мережі і підвісних контактних ліній, проектування доріг та управління рухом. Обсяг цього кредиту – 19,5 млн євро.

Погашення кредитів та відсотків здійснюється за рахунок коштів ЛКП «Львівелектротранс» та «Львівавтодор».

5. Військові містечка стануть комунальними. У власність громади Львова перейдуть три військові містечка, розташовані на території міста. Зокрема, депутати надали згоду на прийняття у власність громади військового містечка №1 на вул. Княгині Ольги, 1-5, будівлі №2 військмістечка №384 на вул. Симоненка, 10, військового містечка №7 на вул. Ярослава Мудрого та військмістечка на вул. Авіаційній.

Додамо, раніше частину колишніх приміщень Міністерства оборони у військовому містечку на вулиці Пекарській у Львові отримала в користування Українська православна церква Московського патріархату.

За матеріалами ZIK і ZAXID.NET, використано фото: volynnews.com, av.volyn.ua, alex-shutyuk.livejournal.com


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!